13 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Bli med oss til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler og fjelltopper over 6000 m.

Høydepunktet for mange er Machu Picchu – den forsvundne Inkabyen. Å oppleve den er en ”en gang i livet opplevelse” som vanskelig kan beskrives. Vi kommer nært på lokalbefolkningen når vi reiser til Titicacasjøen og Uros med sine flytende øyer. Her skal vi overnatte hos lokale familier, og vi lover deg opplevelser og minner for livet.

Bli med da vel!

PROGRAM

Dag 1 (M)

Morgenfly fra Oslo og ankomst Lima ca 19 peruansk tid (klokka stilles 6 timer tilbake på vinterstid og 7 timer sommerstid). Her blir vi innkvartert på et hotell i bydelen Miraflores, hvor det er mange fine steder å hygge seg på kvelden. Vi besøker Larcomar på kvelden, et moderne senter med butikker, restauranter, utesteder, kino, spill og andre fornøyelser, og med en flott utsikt over stillehavet. Her får vi en god middag på et av stedets mange gode restauranter

Dag 2 (F/L)

Vi reiser med fly fra Peru`s hovedstad Lima til Juliaca. Fra Juliaca reiser vi med buss ca en time til Puno. Puno er en mellomstor by på ca 250 000 innbyggere og ligger ved Titikakasjøens bredder på ca 3 800 moh. På veien til Puno vil vi besøke arkeologisk senter fra før inkaenes tid kalt Sillustani. Dette er enorme runde gravstøtter som er laget i inka-arkitektur. Vi får også et lunchmåltid inkludert på veien. Vel fremme i Puno vil vi bli innkvartert på vårt hotell, og vi slapper av og lader opp til utflukt på Titikakasjøen. Denne dagen anbefaler vi å slappe av, kjenne på formen, og spise ”lett” på grunn av høyden.

Dag 3 (F/L/M)

På morgenen drar vi med båt til de flytende Uros-øyene. Øyene er kunstig laget av siv, og det var grupperinger av befolkningen som valgte å bosette seg på øyene i flukt fra skatter. De livnærte seg på fiske og byttehandel med fastlandet. Alt på øyene er bygget av siv; øyene, båtene, husene og sengene. De kan også spise sivet, så det har alt det de trenger for å overleve. I dag lever mange også av turisme. Etter besøket av Uros-øyene reiser vi videre med båt til øya Amantani. Her blir vi innkvartert i husene til de innfødte. Dette er en ganske enkel overnatting, men vi får senger med mange ulltepper, og man må belage seg på utedo. Vi får ta del i de innfødtes kultur og levemåte, og familien serverer oss maten. På ettermiddagen blir vi med på en vandreture til toppen av øya, mens på kvelden blir det bygdefest med lokalbefolkningen.

Dag 4 (F/L/M)

Vi får frokost av familien, før det bærer mot båten. Vi reiser så videre med båt til øya Taquile. Dette er en svært tradisjonstro øy, der befolkningen har et slags sosialistisk samfunn, hvor alle arbeider for fellesskapet. De har et helt spesielt antrekk hvor de gifte har en type lue og de single en annen. Man vil også se at mennene på øya går og strikker. Vi vil bli med på en gåtur over øya hvor vi får en fantastisk utsikt over Titikakasjøen, og vi vil kunne oppleve menneskenes levesett. Typisk lunch på restaurant, før vi reiser tilbake til Puno med båt. Middag på restaurant i Puno.

Dag 5 (F/L/M)

Denne dagen blir transport etappe til inkaenes hovedstad, Cusco. Bussturen tar ca 8 timer. Første stopp er ved turens høyeste punkt, Abra la Raya, som ligger på 4 330 meter over havet, og like etterpå vil vi få servert en buffet-lunch i landsbyen Sicuani. Deretter besøker vi et inkatempel som heter Raqchi. Dette ble brukt av inkaene som regionalt administrasjons- og forsyningssenter. Det ligger strategisk til på veien fra Puno til Cusco, og var også benyttet til å forsvare seg mot og angripe Collaene (den dominerende sivilisasjonen på samme tid i Titikaka-områdene). Vel fremme i Cusco, blir vi innkvartert på vårt hotell. På kvelden tar reiseleder med gruppen på en kort spasertur i Cusco sentrum for å vise hva som er å gjøre på egenhånd i byen, og det blir middag med musikk til.

Dag 6 (F)

På formiddagen blir det tid til å sove ut, slappe av eller se seg rundt på egenhånd i den sjarmerende fjellbyen Cusco. På ettermiddagen blir vi med å ser inkaenes sol-tempel, eller gull-templet som det heter på inka-språket ”Quetchua”. Gull representerte nemlig solen for inkaene, og var et symbol til ære for solguden. Vi vil se her deres imponerende steinbyggerkunst og hvordan spanjolene da de erobret landet bygget sine kirker oppå de gamle inkatemplene. Senere vil vi besøke katedralen i Cusco som er en av de mest imponerende i Latinamerika. Deretter vil vi besøke flere viktige byggverk fra inkatiden, hvor Sacsayhuaman er den viktigste. Dette var det religiøse hovedsete for inkaene og det er enorme zikk-zakk formede vegger bygget av steiner på opptil 120 tonn tett satt sammen. Cusco ble da den ble grunnlagt formet som en Puma sett ovenfra, et av inkaenes tre hellige dyr, og Sacsayhuaman representerte hodet på pumaen. Retur til hotell. På kvelden blir det et informøte angående inkatrail.

Dag 7-9 Inkatrail (F/L/M)

Vi blir med på en fire dagers vandring på inkastien. Vi blir først fraktet med buss til Km 82 på strekningen Cusco-Aguas Calientes, og vandringen starter derfra. Første dag blir det rolig gange uten de store stigningene, vi holder oss rundt høyden i den hellige dalen, ca 2800 moh. Vi overnatter i telt alle nettene, og vi vil ha med oss et helt team med bærere, kokker og hjelpere. Vi får servert både frokost, lunch og middag. Underveis vil vi besøke arkeologiske komplekser fra inkatiden, vi vil blandt annet se poster der løpeguttene utvekslet informasjon over hele inka-imperiet På andre dag starter den kraftigste stigningen, der vi kommer over det høyeste passet på turen. Vi starter denne dagen på 2800 moh, og vi bruker hele formiddagen på å komme oss opp på stiens høyeste punkt på 4200 moh. Her får vi en fantastisk utsikt over den storslagne naturen i andesfjellene. Vi skal i løpet av 2 dager bestige 3 topper, før det går nedover mot Wiñay Wayna, et arkeologisk kompleks som ligger på baksiden av Machu Picchu. Vi får en omvisning her, og stedet blir vår siste campsite.

Dag 10 (F/L)

Vi står tidlig opp og får frokost ved campsiten, og vi starter siste dags vandring mot solporten. Her vil vi være tidlig på morgenen og kunne få en flott utsikt over Machu Picchu. Deretter fortsetter vi ned til selve høydepunktet i Peru, som nylig er kåret til et av verdens syv nye underverker. Vi vil så bli med på en omvisning i ca 2 timer. Deretter kan inkabyen utforskes på egenhånd. Machu Picchu er en mystisk ruinby, som aldri ble oppdaget av spanjolene. Først i 1911 ble denne oppdaget av amerikaneren Hiram Bingham. Siden denne oppdagelsen fant sted har mange historikere og arkeologer fra verden over vist sin interesse for dette unike byggverket. På grunn av mangel på beviser og ingenting nedskrevet har det versert mange teorier om hva Machu Picchu egentlig var, hva det ble brukt til, hvordan det ble bygget, og hvorfor akkurat her. Til å begynne med mente man at det kunne vært hit inkaene flyktet da spanjolene tok landet, men etterhvert mener man at det må ha eksistert mye lenger, og at det var et religiøst senter. Andre mener det må ha vært brukt militært, enten for å forsvare seg mot jungelbefolkningen, eller i hensikt å angripe. Her er det opp til hver enkelt å danne seg et bilde om hva Machu Picchu egentlig var. På ettermiddagen spiser vi lunch i Aguas Calientes før vi reiser tilbake til Cusco med tog. Vi ankommer Cusco på kvelden.

Dag 11 (F/M)

Vi får en formiddag i Cusco til egen disposisjon før vi flyr tilbake til Lima, og blir innkvartert på hotellet i Miraflores. Det blir en fin middag på Limas beste sjømatrestaurant Rosa Nautica

Dag 12 (F/L)

En kort omvisning rundt i hovedstadens viktigste severdigheter. Vi blir vist rundt i bydelene Miraflores og San Isidro, før vi blir med til det historiske sentrum av Lima. Lima var sammen med Mexico City den viktigste byen for spanjolene under kolonitiden, og byen bærer preg av det. Vi vil blandt annet se Katedralen, Regjeringspalasset, og San Fransisco kirken med sine katakomber. Vi spiser lunch og blir senere fraktet til flyplassen for hjemreise.

Dag 13

Tilbake i Norge på ettermiddagen.


Alternativt program for de som ikke ønsker å gå inkatrail:

Dag 6 (F)

Fridag i Cusco til å nyte på egenhånd alt byen har å by på

Dag 7 (F/L)

Denne dagen blir vi med på en heldagsutflukt til inkaenes hellige dal. Dette er dalføret som går fra Cusco by til Machu Picchu, og er en svært frukbar dal. Her får vi se hvordan inkaene og deres etterfølgere har dratt nytte av jorden til det maksimale, helt opp til høyeste fjelltopp. Vi vil blandt annet besøke det store markedet i Pisaq, der man kan handle håndlagde varer fra indianerbefolkninge. Etter besøket i markedet kjører vi langs med Vilcanota-elven nedover dalen, og underveis vi tar et stopp og får servert en god buffet-lunch. Etter lunch drar vi videre til Ollantaytambo, den siste landsbyen med veiforbindelse med Cusco. Her vil vi besøke inkatemplet med samme navn, plassert i høyden. Templet er strategisk plassert der to daler møtes, og inkaene hadde for vane å plassere deres templer i høyden der man er nærmest Huiracocha, solguden. Det mest imponerende med dette templet er at dets enorme finslipte steinblokker tett satt sammen er hogget ut fra en annen fjelltopp 7 kilometter unna, fraktet ned i dalen og slept opp til Ollantaytambo. Til slutt på turen besøker vi landsbyen Chincheros.

Dag 8 (F)

Tidlig på morgenen tar vi toget til Aguas Calientes, Reisen tar ca 4 timer, og vel fremme i Aguas Calientes sjekker vi inn på vårt hotell her. Etter en halvtimes tid blir vi med buss opp til selveste høydepunktet på turen Machu Picchu, bussturen tar ca en halvtime. Her vil vi få en 2-3 timers guidet omvisning i ruinbyen, før det blir tid på til å utforske stedet på egenhånd. Siste buss ned igjen til Aguas Calientes går i 17 tiden.

Dag 9 (F/L)

Denne dagen vil bli fri til å utforske Machu Picchu på egenhånd. Her er det mulighet til å gå opp til solporten, eller bestige Wayna Picchu, fjellet man ser i bakgrunnen av Machu Picchu. Vi vil også møte igjen resten av gruppen som har gått inkastien, og kunne bli med på deres omvisning. På ettermiddagen blir det felles lunch i Aguas Calientes, før det bærer tilbake til Cusco med tog.


Tilleggspakke, 2 dager, for de som også vil oppleve Amazonas

Denne pakken kan legges i etterkant av ovennevnte program.

Dag 1: Lima – Tambopata

Vi blir kjørt til flyplassen for avreise til Puerto Moldonade, hvor neste reisemål – regnskogen venter . Vi blir ønsket velkommen av vår guide og transportert til ”Puerto Infierno”, og herfra har vi halvannen times båtreise til vår lodge, beliggende ved elven Tambopata. Under båtturen opplever vi en spennende fauna som hovedsaklig består av fugler som holder til nær elven. Man kan også se skilpadder og hvite caimans som slapper av ved elvebredden. Etter lunsj hviler vi litt før vi blir med på en vandretur i området rundt lodgen for å observere den rike floraen og faunaen vi befinner oss i. Vi kan også støte på en iguana, fargerike sommerfugler, slanger og insekter i attraktive farger. Etter middag tar vi sammen med vår guide en nattlig vandretur på leting etter amfibier, flaggermus og andre dyr som f.eks. nattaper.

Dag 2, Tambopata

”Morgenfugler” kan i dag kl. 04.30 være med på en vandring til fots eller i båt for å oppleve nærmere en mengde ulike papegøye-arter og andre fargerike fuglearter. Etter frokost besøker vi et økosystem som permanent ligger under vann. Her finnes en mengde palmer, hvorav den dominerende heter ”Aguaje”. Fruktene fra dette treet er en del av kostholdet til fuglene og en del pattedyr. Her er det også mulig å treffe på Anakonda, den største slangen i Amazonas. Etter middag blir det ”nattvandring” med vår guide på leting etter caimans i områdene rundt elven Tambopata.

Dag 12, Tambopata – Lima

Vi reiser fra lodgen i Tambopata med elvebåt til flyplassen i Puerto Maldonado. På ettermiddagen flyr vi tilbake til Lima.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert

 • Norsktalende reiseleder ved minimum 15 påmeldte
 • Flyreise Norge-Peru
 • Overnatting i 4 stjerners hoteller med frokost
 • All transport i henhold til Programmet
 • Flyreiser Lima-Juliaca, Cusco-Lima
 • Måltider spesifiserte i programmet
 • Profesjonelle engelsktalende guider under alle utflukter
 • 1 personlig bærer per 2 turister under inkatrail

Dette er ikke inkludert

 • Måltider som ikke er beskrevet ovenfor
 • Tips
 • Reiseforsikring
 • Tilleggspakke Amazonas

 


Reiseleder

 • andre-skjelderup

  Andre Skjelderup

  Andre Skjelderup driver selskapet Latin Reiser, og har lagt opp reiser til Latin-Amerika siden 2004. Han har bodd både i Peru og i Mexico og har vært reiseleder for mange grupper til ulike land i Latin-Amerika. Vi er heldige som samarbeider med et så bra selskap, som i tillegg er norske! Det gjør oss sikre på at våre kunder er i de aller tryggeste hender når de reiser så langt avsted. I tillegg skrytes det av både kunnskapen og entusiasmen til Andre etter turene.

Land

 • peru

  Peru

  Magiske Peru med Macchu Picchu, Lima, Titicacasjøen og Amazonas. Reis til Peru og opplev dette magiske landets historie og kulturskatter, den varierte naturen med vakre elvedaler, fjelltopper over 6000 meter, uberørt jungel og regnskog i Amazonas.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.