Reise til Estland

Republikken Estland er et land i det nordøstlige Europa. Det er det minste og det nordligste landet av de tre republikkene som utgjør Baltikum. Det grenser mot Østersjøen i nord og vest, mot Latvia i sør og Russland i øst. Estland består av en flat halvøy, og i Østersjøen finner man de to store øyene Saaremaa og Hiiumaa. Grensen mot Russland domineres av innsjøen Peipus.

Helt nord på den baltiske halvøy ligger Estlands største havneby  og hovedstad Tallinn, en vakker middelalderby. Tallinns gamleby har en struktur og et middelaldermiljø som er meget godt ivaretatt, og som har gitt byen en plass på Unescos verdensarvliste.

Gamlebyens hovedattraksjoner: Rådhuset i gotisk stil fra 1404, rådhusplassen med verdens eldste fremdeles fungerende apotek fra 1422, Olavskirken; oppkalt etter Olav den Hellige, som på 1500-tallet var verdens høyeste bygning, og bymuren med sine mange tårn. Bymurene som omkranser den idylliske gamlebyen er blant Europas best bevarte i sitt slag, og i 2011 ble Tallinn europeisk kulturhovedstad. Kveldstid er nattelivet mer variert enn man kunne forvente i en slik kulturperle, med godt utvalg av nattklubber/utesteder.