Reise til Irland

Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger.

Ved å reise til dette landet får du oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og bra shopping. Landet har lange og gode mat- og øltradisjoner, noe du kan nyte godt av! Det anbefales å ta en tur til Belfast for å se den nå fredelig byen, og man kan også besøke skipsverftet hvor cruiseskipet Titanic ble bygget.

Fakta om landet

Irland er en republikk på øya Irland utenfor Europas nordvestkyst. Republikken omfatter 83 prosent av øya og grenser i nord til Nord-Irland og North Channel, i øst til Irskesjøen, i sørøst til St. George’s Channel og i vest til Atlanterhavet.

Landets areal er omtrent på størrelse med Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag til sammen. Europas tredje største øy og er delt mellom den overveiende katolske republikken og den nordøstlige delen Nord-Irland som er en hovedsakelig protestantisk del av Storbritannia.

Den irske republikk var lenge preget av et undertrykkende britisk styre, nød og befolkningsnedgang. Siden Irland forlot Commonwealth i 1949 har landet gjort krav på Nord-Irland.

Befolkningen er på 4 775 982 innbyggere. Hovedstad er Dublin.

Kilde: Store Norske Leksikon