Reise til Kenya

Kenya er et eksotisk reisemål for deg som lengter etter sol og varme strender. Reise til Kenya kan kombineres med spennende safari for å oppleve landets ville natur og rike dyreliv.

Reis til eventyrlige Kenya og opplev møtet med savannene og dyrelivet, og ikke minst menneskene i Karen Blixens spennende og vakre Afrika. I Kenya får du både tropiske strender og elefantsafari på en og samme reise. Opplev Masai Mara, selve juvelen blant villmarksområdene i Afrika med mer enn 95 pattedyrarter, tusenvis av insektsarter og mer enn 550 forskjellige fuglearter. Et enestående sted der alle sansene våkner til liv og hvor det er gode muligheter for å se «the Big Five»: løve, elefant, leopard, bøffel og nesehorn. I disse vakre omgivelsene får vi oppleve det utrolige dyrelivet, så og si ansikt til ansikt. Reis på safari i Kenya – et ekte afrikansk eventyr!

PRAKTISK INFORMASJON

Visum

Det er visumplikt for norske borgere til Kenya. Visum for en enkelt innreise koster USD 50, og kan kjøpes ved grenseovergang og på flyplassen ved ankomst. Du kan laste ned visumskjema via UD’s nettsider. Nordmenn kan også søke om visum i forkant fra Kenyas ambassade i Stockholm, Sverige.

Vaksiner

Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber. Poliomyelittvaksine. Hepatitt A-vaksine. (Gulfebervaksine). Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Malariamedisin er nødvendig i store deler av landet, unntatt i Nairobi/høylandet. For øvrig anbefales det å ta kontakt med Folkehelseinstituttet for råd om vaksinasjon i god tid før avreise. http://www.fhi.no

Sikkerhet

Turister bes utvise aktsomhet og ikke gå til fots i områder der man ikke er kjent eller på øde strender. Det er ikke tilrådelig å ferdes til fots noe sted etter mørkets frembrudd. En bør ikke bære synlige verdisaker som dyre smykker, klokker, kamera etc. Les mer om UD’s sikkerhetsinformasjon for Kenya her.

Strøm/telefon

Strømspenning: 240V. Tre pinner stikkontakt. Det er GSM-dekning i byene, tettbygde strøk og turistområder. Operatørene Safaricom og Orange tilbyr 3G-nettverk. Telenor/NetCom abonnement fra Norge kan benyttes. Landkoden til Kenya er +254.

Kredittkort

VISA og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. Det er tilgjengelige minibanker i byene, og de fleste hoteller, restauranter samt større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort.