Reise til Spania

Spania byr på alt et reisehjerte kan begjære

Madrid – byen som aldri sover

Spanjolenes hovedstad er byen som aldri sover, med et natteliv som starter omtrent når vi nordmenn begynner å kikke på klokken og vil hjem. Ikke vær overrasket om gatene i tapasdistriktet er fulle av folk fra kvelden før, når du selv skal ut å spise frokost! Madrid er en svært vennlig metropol som ligger 650 m over havet, eksotisk og sjarmerende. En smeltedigel av kulturinntrykk fra hele landet, med flamenco, tapas, tyrefekting og selvfølgelig fotballaget Real Madrid.

Imponerende Barcelona!

Spennende atmosfære, spreke restauranter og et natteliv som aldri tar slutt. I årevis har nordmenn latt seg imponere av Barcelona – den katalanske storbyen og dens spennende atmosfære med kunst og kultur, spreke restauranter og et natteliv som aldri tar slutt.

Costa del Sol

Costa del Sol som engelskmennene døpte den på 1970-tallet – eller Solkysten direkte oversatt til norsk – fortjener sitt navn. Området definerer kyststripen i Andalusia og er kjent for å ha over 300 soldager i året.

Her ligger byperlene på rekke og rad: Malaga, Marbella, Fuengirola, Estepona, Puerto Banus, Benalmadena med flere. Området kalles også for Golfkysten, med sine over 70 golfbaner. Men et opphold på Costa del Sol byr på mange muligheter i tillegg til strandliv, golf og spennende aktiviteter – her finner man eksklusive og likevel ganske gunstige hoteller, fantastisk mat og vin og ikke minst sjarme i tonnevis. Middelhavsklimaet byr på mange fordeler året rundt – muligheten for å oppleve sol og kortermet også i vinterhalvåret er absolutt til stede.

Fakta om Spania

Spania, offisielt Reino de España («kongeriket Spania»), monarki i Sør-Europa, med kyst til Atlanterhavet i nordvest og nord (Biscayabukta) og Middelhavet i øst og sør. Grenser i vest til Portugal, i nordøst til Frankrike og Andorra. I sør, nær Gibraltarstredet, ligger den britiske kronkolonien Gibraltar. Til Spania hører Kanariøyene i Atlanterhavet, enklavene Ceuta og Melilla ved Marokko, og Balearene (Islas Baleares) samt småøyene Peñón de Vélez de la Gomera, Islas de Alhucemas, Islas Chafarinas og Isla de Alborán i Middelhavet.

Spania er Europas fjerde største land. Fastlandet strekker seg vel 800 kilometer fra nord til sør, og om lag 1000 kilometer fra vestligste til østligste punkt.

Kilde: Store Norske Leksikon