Smaken av Italia. Parma, Pavarotti og operaen i Verona, 18.-23. august 2020

Image

Opplev verdenskjent opera, vakker natur, nydelig mat & drikke på denne unike reisen gjennom noen av Italias mest kjente gastronomiske høydepunkter og unike kulturperler. Avreise fra Trondheim og Troms

Verdis AIDA i arenaen i Verona, Pavarotti museet i Modena med privat konsert, gastronomi og kunst i praktfulle Parma!

Opplev verdenskjent opera, vakker natur, nydelig mat & drikke på denne unike reisen gjennom noen av Italias mest kjente gastronomiske høydepunkter og unike kulturperler. Flybilletter fra/til Tromsø eller Trondheim er inkludert i prisen!

Langs den gamle romerveien Via Emilia ligger ost- og skinkehovedstaden Parma og balsamicoens hjemby Modena. Veien går over den frodige Po-sletta, Italias spiskammers og frukthage.  Dette er hele landets matmekka, med et kjøkken som strutter av sunnhet og friskhet.  Her finner vi noen av de lekreste matbutikker og markeder i hele Italia, og det sier ikke lite!

Likevel blir regionen ofte oversett til fordel for sine mer berømte naboer, Firenze og Venezia, men de som haster forbi, går glipp av vakkert landskap og enestående  kulturperler. Parma er en skattekiste av vakre byggverk  og enestående kunst. Dessuten var Parma komponisten Guiseppe Verdis hjemby.

På Pavarotti-museet i Modena får vi en unik mulighet til å bli kjent med Luciano Pavarotti, en av verdens mest berømte tenorer. På restauranten der han var stamgjest får vi deilig middag, mens vi får egen privat konsert høre vakker sang og musikk av en tenor og pianist fra Luciano Pavarotti-akademiet i Modena.

I friluftsteateret Arena di Verona, som er eldre og enda bedre bevart enn Colosseum, skal vi oppleve Guiseppe Verdis  «AIDA». Dette er kanskje verdens mest populære opera.

Vi sitter på de samme steinblokkene som ble lagt på plass under keiser Augustus, og engang var det gladiatorer som sloss mot ville dyr her. I dag føler kanskje dirigenten den samme spenningen når vel

20 000 tilskuere venter på at de første tonene skal stige fra orkestergraven.  Dette er sommerens høydepunkt!