Bli med til vakre Sorrento og Amalfikysten

Image

Bli med Lokalavisen Rogaland og Reisecompaniet på denne reisen til Sorrento og Amalfikysten. Opplevelsene står i kø. Pompeii, Capri, båttur langs Amalfikysten og du får testet dine kokkeferdigheter på

Bli med Lokalavisen Rogaland til vakre Sorrento og Amalfikysten

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix- Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår.

Henrik Ibsen valgte Sorrento og Amalfi til sitt ”frivillige eksil” for snart 150 år siden. Her kunne han puste fritt og tenke høyt, og skapte uforglemmelige verker. I sitt første møte med Italia skriver han om ”det forunderlige lyse skjæret, skinnende som hvit marmor” som skulle prege hele hans senere produksjon. Han var fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet. Han brukte ofte metaforer fra Italias kultur i sine store skuespill. Her finner vi årsaken til at Nora i Et Dukkehjem danser tarantella og at Hedda Gabler har vinløv i håret. Selv Peer Gynt ble født under en pergola i Napoli-golfen, langt fra troll og snøfjell.

Amalfikystens ”vertikale” byer ser ut som de henger i usynlige tråder. I hver sving har vi nye utsyn, stupbratte heng hvor små jordstykker dyrkes etter eldgamle tradisjoner, hvor man lager sin egen ost og dyrker sitroner. Pastellfargede landsbyhus drapert i bougainvillea, havet som skifter i alle tenkelige nyanser av blått og turkis.

Bli med Lokalavisen Rogaland og Reisecompaniet på denne reisen til Sorrento og Amalfikysten. Vi skal besøke Pompeii som ble begravet ved et vulkanutbrudd i år 79. Det blir også båttur langs Amalfikysten, og besøk på en lokal bondegård oppe i fjellene bak Sorrento. Der skal vi spise egenkomponert lunsj. Har du lyst kan du melde deg på tur til den romantiske øya Capri. Vi avslutter oppholdet i Sorrento med middag på hyggelig restaurant ved strandkanten.

Lokalavisen RogalandBli med da vel!