Storby- og strandferie i Portugal

Image

Storby eller strandferie? På denne turen får vi oppleve begge deler; Lisboa, en av de vakreste hovedsteder i Europa, og Den Portugisiske Riviera, med gylne strender, 220 soldager og en behagelig bris

Bli med DNB Rogaland til
PORTUGAL 8. – 14. JUNI 2017

Storby- eller strandferie? På denne turen får vi oppleve begge deler; Lisboa, en av de vakreste hovedsteder i Europa, og Den Portugisiske Riviera, med gylne strender, 220 soldager og en behagelig bris fra Atlanterhavet.

Havnebyen Lisboa har hvilt på sine syv høyder ved den glitrende elven Tejo i mer enn 2000 år. Den var engang ”Porten til Verden”, hvor sjøfarerne Magellan og Vasco da Gama startet sine jordomseilinger. Her er spennende kontraster; de sjarmerende bydelene Baixa og Alfama – en mosaikk av skjeve hus dekorert med fargeglade fliser, gatevask og blomsterflor fra smijernsbalkongene. Den brede paradegaten Avenida de Liberdade har motehus og elegante kaféer under skyggefulle trær. Man kan hoppe på den eldgamle trikken som klatrer oppover til festningen Castelo de Sao Jorge og nyte utsikten over de berømte hustakene som gløder i solen. I det bohemaktige kvarteret Mouraria er murene prydet med malerier som hyller ”fadoen”, den poetiske og vemodige folkemusikken. Hvis veggene hadde kunnet synge, ville de nynnet på disse sjelfulle toner, som skal ha oppstått her. Her er inspirasjon både fra den ”gamle” mauriske kulturen og den ”nye” verden; Latin Amerika, mens forstaden Belém forteller den fascinerende historien om Portugals glansdager som stormakt på havet. I tillegg skal vi oppleve den eventyrlige byen Sintra, Cabo da Roca, Europas vestligste punkt, den ville og vakre ”Blå Kysten”, med ramsalte fiskerlandsbyer og gammeldags sjarm, og besøke en av Portugals eldste vingårder.

Vårt hotell ligger fint til ved sjøpromenaden i Estoril, (ca 3 km til sentrum av Cascais). De to søsterbyene Estoril og Cascais er populære utfartssteder for hovedstadens innbyggere om sommeren. Det er kun en spasertur mellom dem, men de har likevel ulik karakter. Cascais var en liten fiskerlandsby før Lisboas egne innbyggere oppdaget de små buktene med fin sand og den hyggelige atmosfæren her, mens Estoril har mer eksklusive restauranter og sitt berømte Kasino.
DNB-logo-Reisecompaniet