Natur og kultur i vakre Peru

Image

Bli med på vår fantastiske reise og la deg fengsle av inkaenes og andre høyt utviklede sivilisasjoners kultur. Lær verdens eldste veveteknikk blant urbefolkningen i de Høye Andesfjellene hvor man veve

Magasinet Familien : ReisecompanietNatur- og kulturopplevelser i Peru, med håndarbeid, garn og vev som hovedtema. Cusco, Machu Picchu, Titicaca-sjøen og Lima.

Bli med på vår fantastiske reise og la deg fengsle av inkaenes og andre høyt utviklede sivilisasjoners kultur. Lær verdens eldste veveteknikk blant urbefolkningen i de Høye Andesfjellene hvor man vever de vakreste mønstre med fibre fra lama, alpakka og sau. La deg friste av de lekreste produkter i den mykeste alpacca-ullen og kanskje lære en ny strikketeknikk av de strikkende menn i Taquile?

I Peru venter et eventyr på oss

Landskapet i Andes forandrer seg hele tiden; fra snøkledde fjell og grønne platåer med gressende lamaer til dype jungler med tropisk fugleliv. Blant skyer og majestetiske fjell ligger det gåtefulle Machu Picchu, inkaenes siste skjulested, gjemt fra verden i århundrer. Et utvalgt sted, med templer i hver himmelretning viet Solguden. Så utilgjengelig at selv ikke de spanske conquistadorene fant den! Vi skal på båtreise på verdens høyest beliggende seilbare innsjø, Titicaca, besøke Uros-indianerne som inspirerte Thor Heyerdahl med sine flytende sivøyer. De bygger fremdeles sine hus og båter av siv, som da Ra ble bygd. Vi reiser gjennom ”Inkaenes hellige dal”, Urubamba, hvor vi skal besøke Amaru-folket, en stolt og vennligsinnet indianerbefolkning, som lærer oss å veve fargeglade plagg som de har gjort i århundrer. Inkarikets tidligere hovedstad Cusco og verdensbyen Lima ved Stillehavet skal vi også få med oss.