Fanø Strikkefestival 2019

Image

Opplev høstens store høydepunkt når vi drar til Fanø Strikkefestival 19.-22. september 2019!
I samarbeid med Husfliden inviterer vi til en flott strikketur til Fanø strikkefestival. En av de flottest

Opplev høstens store høydepunkt når vi drar til Fanø Strikkefestival 19.-22. september 2019!

I samarbeid med Husfliden inviterer vi til en flott strikketur til Fanø strikkefestival. En av de flotteste strikkefestivalene vi kjenner, beliggende like i vårt naboland i syd!

Fanø ligger midt i Nasjonalparken Vadehavet og er en del av UNESCOs Verdensarv.
Når vi sitter på fergen på vei mot Fanø er det Nordby vi først får øye på. Øya har hatt et yrende badeliv siden slutten av 1800-tallet. Havnen har endret seg siden den gang, men nærheten til naturen merker vi likevel straks vi kommer i land. Fra havnepromenaden kan man sitte og nyte vadefuglene, og ofte ligger det seler på den lille sandbanken 50 m fra havnen.

På vei fra fergen og opp bakken til Hovedgaten er det som å gå direkte inn i Nordbys fortid. Her ser vi alle de gamle husene, og bybildet har ikke endret seg mye de siste to hundre år. En tur opp til Hovedgaten i Nordby byr på små spesialbutikker, hyggelige restauranter, museer og god atmosfære. Nordby og Sønderho er begge gamle skipperbyer som ligger på øya og her er det mange historier å få høre om sjømenn, skipsredere, stolte kvinner og et fantastisk badeliv ved Fanø Bad, hvor både grever, baroner, prinser og prinsesser reiste på sommerferie. Nordbys og Sønderhos hyggelige gater med de søte gamle husene minner ennå om historien.

I Sønderho er de fleste av de gamle husene bevaringsverdige og hele 70 av dem er fredet. Når det er Strikkefestival på Fanø summer hele øya av liv fra glade mennesker som både kommer for festivalens skyld, men også for å se om man kan få en smaksprøve på Fanøs rike kulturliv. Fanø har en levende kulturell tradisjon innen både musikk, dans, diktekunst og malerkunst. Har du tid må bør du også besøke museene og du må ikke gå glipp av den fantastiske fotoutstillingen ”Fanø Dagbog” ved Fanø Bad.

Størstedelen av festivalaktivitetene foregår i Nordby, men noe foregår også i Sønderho som også er et ”must” å besøke. Det er bare å hoppe på festivalbussen fra havnen i Nordby og kjøre den koselige turen til Sønderho, og tilbake igjen når du ønsker det. Mange steder kan du også leie sykkel. Som mange av oss vet kan det blåse litt langs den danske landeveien, og sykling i medvind tar omtrent halvparten av tiden som å sykle i motvind. Strikkefestivalens hovedmål er å inspirere og glede alle strikkere som kommer på festival. Selv bor vi på hotell i Esbjerg og tar ferjen frem og tilbake. Det er et stort tilbud av ulike aktiviteter, workshops og foredrag på festivalen. Her er det mye å velge i. Det er lurt å ta seg en titt på de ulike aktivitetene og planlegge litt hva en vil være med på. Noen av foredragene og workshop’ene koster litt å delta på, og siden vi alle er så forskjellige i hva vi øsker å være med på må dere selv melde dere på de ulike alternativene.

Selvsagt får du med norsk reiseleder hele veien!