Garnfestival i Edinburgh

Image

Vi gjentar suksessen og arrangerer igjen en tur til Garnfestivalen i Edinburgh! Både reising og strikking stimulerer til kreativitet og bidrar til avslapning, så pakk koffert og pinner og bli med oss

Magasinet Familien : Reisecompaniet

Vi gjentar suksessen og arrangerer igjen en tur til Garnfestivalen i Edinburgh!

Både reising og strikking stimulerer til kreativitet og bidrar til avslapning, så pakk koffert og pinner og bli med oss til Skottlands hovedstad. Garnfestivalen i Edinburgh ønsker alle strikkeentusiaster velkommen! Her kan man delta i workshops, møte lovende designere og strikkeartister fra hele verden og boltre seg i fargesprakende nøster og oppskrifter.

Man trenger å holde seg varm i det skotske klima, og vi finner er enorm mangfoldighet av garn. Tekstil er den syvende viktigste industrien i landet som har flere sauer enn innbyggere! I de senere år har man fått øynene opp for den kvalitet som ligger i råmateriale og tradisjoner. Mange av garnspinneriene er familiedrevne. Gamle vannmøller kommer til heder og verdighet ingen. Det handler om bærekraftighet og engasjement, om å ta vare på mangfoldet av saueraser og høylandskveg. Men også importert kasjmir og fin Merino-ull vaskes i det bløte, skotske vannet, strikkes og veves til plagg av høyeste kvalitet.

Edinburgh er en av verdens vakreste byer med sin unike beliggenhet. Midt i byen kneiser middelalderslottet på en vulkanklippe. Egentlig er det to byer, adskilt av Princes Street Gardens, en stor og luftig park. I Gamlebyen – Old Town – er det historie i hvert smug. Den spesielle stemningen med de gotiske spir og mystiske bakgater inspirerte J.K. Rowling til å skape Harry Potter. Langs den berømte hovedgaten Royal Mile, finner vi tekstilutsalg med strikkede og håndvevde plagg i tweed, kasjmir og lammeull, små rare butikker og antikvariater og naturligvis puber hvor shoppingrunden kan avsluttes med en pint i hyggelig selskap. I den elegante ”Nye Byen” finner vi både varehus og designerbutikker med siste skrik i mote.

Vi kombinerer Garnfestivalen med bytur, whisky-smaking og god mat. Det blir også en heldagstur i det skotske landskapet til Stirlig Castle med publunsj og båttur på Loch Lomond. En Skotsk Aften med flott musikk og dans hører naturligvis med!