Strikketur til Island med Vanja

Image

Vi inviterer strikkeglade på strikketur til Ísland – et mekka for strikkekultur, strikkeglede og tradisjon. På denne turen skal vi få innsikt i produksjon av garn helt fra starten av med selveste saue

Vi har igjen gleden av å invitere strikkeglade på strikketur til Island

– et mekka for strikkekultur og tradisjon, med strikkedesigner Vanja som reiseleder.

Norge og Island deler en felles kulturarv som strekker seg langt tilbake i tid, helt siden de første vikingene dro til Island i Harald Hårfagres tid. I løpet av de 1100 år som har gått siden vikingene brakte sauen til Island har den tilpasset seg det harde subarktiske klimaet på øya. Klimaet har gjort islandsulla unik, den har egenskaper som gjennom mange generasjoner har gitt beskyttelse mot de tøffe omgivelsene. Islandsulla er av den varmeste ulla i verden. Gjennom et årelangt samspill mellom menneske og natur er saueulla foredlet til vakre strikkeplagg med særegne og tradisjonelle mønstre.

Bli med på strikketur til Island og opplev både sauehold og ullproduksjon på nært hold.

Her skal vi få innsikt i produksjon av garn helt fra starten av med selveste sauen – vi skal på besøk hos en sauebonde, vi skal på garnfabrikk og utsalg – slik at vi kan få kjøpt med lekkert garn hjem til de neste prosjektene til helt andre priser enn vi er vant til.

Blå Lagune og byvandring i lille, men pompøse Reykjavík

Så har vi hørt at å bade i den varme lavakilden Blå Lagune er både forskjønnende og foryngende – og det passer oss veldig bra – derfor skal vi selvsagt det! Det blir byvandring i Reykjavík – det islandske kjøkkenet skal nytes – god tradisjonell mat får vi servert både hos sauebonden og på havnen i Reykjavík – blant annet.

Islands hovedstad er liten, men pompøs i den forstand at her finner man det beste av alt! Islands kjøkken er kjent for sine gode råvarer, og islandsk design er både berømt og allsidig. Selve sentrum er nesten litt dukkeaktig – de fleste bygninger er bygd i tre og rager ikke høyt, men er veldig fargerike! Landskapet rundt byen er både goldt og spektakulært – og intet besøk på sagaøya er komplett uten at man har sett litt mer av øya – og badet i en av de mange varme kildene – hvilket selvsagt står på programmet vårt også. Islands største severdigheter Thingvellir, Gullfossen og Geysirene skal vi også oppleve.

På turen til Hvanneyri og Borganes blir det både storslagne naturopplevelser og innsikt i islandsk kultur og håndverkstradisjoner – med besøk på lokalt marked. Selv om programmet er tett, legges det opp til egentid for de som ønsker det – og så var det de lekre butikkene i Reykjavík da….. vi kan vel ikke gå forbi dem….? Magasinet Familien : Reisecompaniet

Velkommen til Island!