Eventyrreise til York og Nord-England

Image

Opplev York og Nord-England på vår spesielt tilrettelagte rundreise i samarbeid med Hedrum Historielag. Vi besøker Jorvik, Beamish og Hadrian’s Wall, og kjører med gamletoget til Aidensfield. Flere må

Bli med på tur til York og Nord-England, 10.-14. september 2017

Yorkshire har mye mer å by på enn pudding og søte firbente – selv om disse også har sin genuine opprinnelse her på den engelske landsbygda. Den pittoreske og vel bevarte handelstaden Jorvik (dagens York) fra Vikingetiden byr på romerske bymurer, brostensbelagte gater med vindskjeve hus i bindingsverk, middelalderkatedralen York Minster og mye mer.

På denne eventyrreisen vil du i tillegg få oppleve Beamish og vi får se Hadrian’s Wall. Vi drar med gamletoget fra Pickering til Goatland (Aidensfield). Vi bor på Lady Anne Middleton Hotel som ligger meget sentralt i York.

Innbyggerne i Yorkshire kaller sitt fylke for ”God’s own country” og ”The friendliest corner in the world”. Store ord, så beskjedenhet er kanskje ikke det de er mest kjent for, men derimot sin gjestfrihet! Det er også et av de mest naturskjønne områder i England, med daler og lyngheier som farges lilla i august. Et landskap som virker merkelig velkjent, kanskje fordi det har vært bakgrunn i så mange populære tv-serier og filmer, og har inspirert forfattere fra Jane Austen og Bronte-søstrene til Barbara Cartland og Agatha Christie.

 

Reiseleder

Aase-Turid Langørgen har mangeårig bakgrunn som lærer, og har en genuin interesse for den spennende historien knyttet til York og områdene vi besøker på denne turen. Hun har vært i York tre ganger tidligere, og har i rundt 30 år arbeidet som reiseleder for bl.a. Pensjonistlærerlaget i Vestfold og Sandar Historielag.