Strikketur til Riga med Tone Loeng

Image

Latvia har en fargerik og vakker strikketradisjon, og er særlig kjent for mangfoldet av votter. Særegne mønstrer gjør det latviske vottene til små kunstverk. En norsk tekstilkunstner har sagt, at dett

Bli med og lær om latvisk strikk – rabatt for medlemmer av Koftegruppa!

Strikketur til Riga 17. – 21. oktober 2019. Opplev en strikkekultur i særklasse.

Latvia har en fargerik og vakker strikketradisjon, og er særlig kjent for mangfoldet av votter. Særegne mønstrer gjør det latviske vottene til små kunstverk. En norsk tekstilkunstner har sagt, at dette er det beste mønsterleksikon noen har sett! Alle disse vottene kan vi oppleve her, både i utstilling og til salgs. På reisen får du også høre historien om åttebladrosa som vandret Silkeveien og vannveien til lille Norge for å bli Norges mest brukte bord i kofter. Den havnet også som kommunevåpen hos Selbu og Ulvik i Hardanger, og den er også brukt i mange latviske votter.

Turens høydepunkt vil for mange være besøket hos Sena Klets. Stedet drives av forfatteren av boken «Latviske votter» som også er utgitt på norsk.

Vi har også funnet et utvalg av garnsalonger og spesielle garnforretninger, og vi skal besøke markedet i gamlebyen.

Gamlebyen i Riga er på UNESCO`s verdensarvliste og har godt bevarte bygninger. En guide vil ta oss med på en historisk reise i byen og vi skal på utflukt til det etnografiske museum. Selvsagt skal vi både spise og bo godt, og få rikelig med tid til shopping og strikking etter alles behov.

Samarbeid med Tone Loeng: initiativtaker av Koftegruppa som er vår reiseleder og strikkeekspert på turen. Som medlem av Koftegruppa sparer du kr. 500,- på denne turen.

Unikt tilbud til medlemmer av Koftegruppa som bestiller turen til Riga!
Etter påmelding får man tilsendt en oppskrift på votter i latvisk mønster, designet eksklusivt for denne turen, av Tone Loeng. For dem som ønsker, blir det samstrikk av disse ca en måned før avreise – egen gruppe opprettes på Facebook for dette!
Både mønster og samstrikk er gratis for turdeltagere!