Bli med Bank Norwegian til Sicilia

Image

Middelhavets største øy har alt man kan ønske seg, behagelig klima, forfriskende hav og lange strender.Den storslagne naturen og dramatiske historien har inspirert til utallige epos, fra antikken til

Bank Norwegian logo : ReisecompanietOpplev storslagne Sicilia med Bank Norwegian

Middelhavets største øy har alt man kan ønske seg, behagelig klima, forfriskende hav og lange strender. Ikke rart de romerske keiserne reiste hit for å nyte sin pensjonist-tilværelse. Naturen er barsk og vakker på samme tid, den kjederøykende vulkanen Etna kalles bare ”La Signora” av de lokale. Gåtefull og temperamentsfull mot toppen, kledt i en frodig kappe av grønne pinjeskoger, pistasjelunder og vinmarker. Pastellfargede landsbyer pryder skråningene, noen av dem bare meter fra gamle lavastrømmer.

Den storslagne naturen og dramatiske historien har inspirert til utallige epos, fra antikken til moderne tid, fra ”Odyssevs Eventyr” til ”Gudfaren”. Mer enn 300 filmer er spilt inn på øya bare de siste 50 år. Grekere, bysantinere, romere, og ikke minst normannerne – ”de bolde nordmenn fra Frankrike”, har satt dype spor i arkitekturen, hele 7 kulturskatter & steder står på Verdensarvlisten.
På Sicilia leves livet ute på gaten, å besøke de fargerike markeder er nesten som å befinne seg i en åpningsscene fra en Verdi-opera. Det synges, handles og prutes, det freses, grilles og smakes. Nå kan vi lære å lage Sicilias lekre mat, kjent for sjeldne smakssammensetninger, dufter av krydder fra Østen og Nord-Afrika. En fusjon av alle de ulike kulturer som har vært innom i øyas 2500 år lange historie.