Sorrento og Amalfikysten 2019

Image

Opplev vakre Sorrento og Amalfikysten 8. – 14. september 2019. Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere

Opplev vakre Sorrento og Amalfikysten 8. – 14. september 2019.
Reisetilbud for våre abonnenter: fra kun 14.990,-

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår.

OBS! Denne turen er nå fullbooket, men det er mulig å sette seg opp på venteliste.
Send oss en e-post med navn og antall deltakere, så vil vi sette dere på venteliste for denne turen.

Henrik Ibsen valgte Sorrento og Amalfi til sitt ”frivillige eksil” for snart 150 år siden. Her kunne han puste fritt og tenke høyt, og skapte uforglemmelige verker. I sitt første møte med Italia skriver han om ”det forunderlige lyse skjæret, skinnende som hvit marmor” som skulle prege hele hans senere produksjon. Han var fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet. Han brukte ofte metaforer fra Italias kultur i sine store skuespill. Her finner vi årsaken til at Nora i Et Dukkehjem danser tarantella og at Hedda Gabler har vinløv i håret. Selv Peer Gynt ble født under en pergola i Napoli-golfen, langt fra troll og snøfjell.

Pastellfargede landsbyhus

Amalfikystens ”vertikale” byer ser ut som de henger i usynlige tråder. I hver sving har vi nye utsyn, stupbratte heng hvor små jordstykker dyrkes etter eldgamle tradisjoner, hvor man lager sin egen ost og dyrker sitroner. Pastellfargede landsbyhus drapert i bougainvillea, havet som skifter i alle tenkelige nyanser av blått og turkis.

Pompei og båttur langs Amalfikysten

Bli med på denne fantastiske reisen til Sorrento og Amalfikysten. Vi skal besøke Pompeii som ble begravet ved et vulkanutbrudd i år 79. Det blir også båttur langs Amalfikysten, og besøk på en lokal bondegård oppe i fjellene bak Sorrento. Der skal vi spise egenkomponert lunsj. Har du lyst kan du melde deg på tur til den romantiske øya Capri. Vi avslutter oppholdet i Sorrento med middag på hyggelig restaurant ved strandkanten.

Hotell med fantastisk utsikt

Hotel Cristina som vi skal bo på ligger vakkert til oppe i fjellene ved Sorrento og har svømmebasseng og en fantastisk utsikt over Amalfikysten. Hotellet drives av en familie som serverer deilig hjemmelaget mat. Frokost serveres på terrassen og man kan bare nyte den deilige atmosfæren og utsikten helt til Napoli og vulkanen Vesuv. Rommene våre har utsikt mot fjellene eller mot havet.

logo : Reisecompaniet