Eventyrlandet Georgia – gourmetopplevelser og gammel kultur NY DATO!

Image

Bli med på vår reise til naturskjønne Georgia – landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyr

Opplev spennende og unike Georgia – det naturskjønne landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyrlandet.

Georgia har en tusenårig historie som knutepunkt mellom Europa og Orienten, en blanding av mange kulturer, hvor forskjellige nasjoner møtes på gaten og på kafeer. I Tbilisi kan man puste inn den levende fortiden på yrende markeder med dufter av eksotiske krydderier. Vi møter en gjestfri og varm befolkning og skal få oppleve kulinariske høydepunkter. Det georgianske kjøkkenet høster mange lovord og sies å være et av verdens beste, og landet er vinens vugge!

MERK: pga. coronavirus-situasjonen er denne reisen flyttet. Ny avreisedato er 21. oktober 2020.

Hovedstaden Tbilisi kan tilby et stort utvalg av gallerier, museer og atelierer viet både antikk og moderne kunst. Georgia er et lite og for mange ukjent land langs den eldgamle Silkeveien som gikk gjennom fjellkjeden Kaukasus. Her har folket bevart arven etter de bysantinske teppe- og silkeveverne, og denne arven blir synlig i den rike folkekunsten. Landet har vakkert og varierende landskap, fra majestetiske snøkledte fjelltopper i Kaukasus, dype daler med ensomme landsbyer, vinmarker, til den moderne storbyen Tbilisi hvor det gamle møter det hypermoderne.

Vi skal besøke Georgias åndelige vugge og gamle hovedstad Mtskheta, med den dramatisk plasserte Jvari-kirken som hviler på en klippekant over byen, og med utsikten herfra forstår man hvilket vakkert land Georgia er. En helt annen siden av landet opplever vi når vi skal til vinområdet Kakheti – stedet hvor kunsten å lage vin ble oppfunnet.

Dette får du når du reiser med Reisecompaniet til Georgia:

  • Flyreisen til Tbilisi er med Turkish Airlines – prisbelønnet som beste flyselskap år etter år – kun en nattflygning – 30 kg bagasje inkludert – mat og drikke ombord inkludert – tilslutning mulig fra andre flyplasser i Norge
  • Høy standard på hotell – sentral beliggenhet med gåavstand til attraksjoner og severdigheter
  • Innholdsrikt og interessant skreddersydd program med alle utflukter og de fleste måltider inkludert
  • Besøk på vingårder med vinsmaking
  • Liten gruppe og norsk reiseleder (Githa Kristensen)