Strikketur til Tallinn med håndarbeidsmesse!

Image

Vakreste Tallinn – med den helt rette atmosfæren for strikkeglade! Turen går denne gang til Tallinn, Estlands største havneby og hovedstad, som ligger helt nord på den baltiske halvøy.

Vakreste Tallinn – med den helt rette atmosfæren for strikkeglade!

Strikketuren går denne gang til Tallinn, Estlands største havneby og hovedstad, som ligger helt nord på den baltiske halvøy. En hanseatisk middelalderby og en av verdens aller vakreste sies det faktisk! Tallinns gamleby har ett middelaldermiljø som er meget godt bevart, og som også har gitt byen en plass på Unescos verdensarvliste.

Estland har en lang og rik håndarbeidskultur som er i full blomst, noe vi virkelig skal få oppleve på den tradisjonsrike Håndarbeidsmessen Mardilaat, som foregår denne helgen. Et yrende liv med et vell av boder hvor vi kan både beundre og kjøpe kunsthåndverk til svært gunstige priser.

Strikkeglade vil også kunne glede seg over besøk på garnfabrikken hvor Kauni garnet blir laget – som er kjent og kjært for mange strikkere. Det blir besøk på håndverksbutikker og strikkemarkeder, byvandring og ølsmaking, og tur til den sjarmerende kystbyen Haapsalu som er kjent for sine vakre blondeliknende sjal strikket med veldig tynt garn.

Det blir strikkeinspirasjon i vakre omgivelser sammen med likesinnende, og når vi legger til lekkert hotell midt i gamlebyen og utsøkt mat og drikke – ja da ligger alt til rette for en fantastisk hyggelig tur!

Velkommen med!