Strikketur til Tallinn med julemarked

Image

Vakreste Tallinn – med den helt rette atmosfæren for strikkeglade! Turen går denne gang til Tallinn, Estlands største havneby og hovedstad, som ligger helt nord på den baltiske halvøy.

Vakreste Tallinn – med den helt rette atmosfæren for strikkeglade!

Strikketuren går denne gang til Tallinn, Estlands største havneby og hovedstad, som ligger helt nord på den baltiske halvøy. En hanseatisk middelalderby og en av verdens aller vakreste sies det faktisk! Tallinns gamleby har ett middelaldermiljø som er meget godt bevart, og som også har gitt byen en plass på Unescos verdensarvliste.

Estland har en lang og rik håndarbeidskultur som er i full blomst, noe vi kommer til å oppleve når vi besøker julemarkedet i Tallinn.

Julemarkedet i Tallinn er viden kjent og her er det umulig å ikke komme i julestemning! En hel dag er satt av til dette markedet som er på Rådplassen midt i Gamlebyen. Hele området er vakkert dekorert med julelys og dekorajsoner, det er et rikt utvalg av salgsboder som tilbyr alt fra håndverk og dekorasjoner, til typisk estisk julemat og drikke. Her er det lett å finne unike julegaver, og det vil være underholdning med musikk og dans!

Strikkeglade vil også kunne glede seg over besøk på garnfabrikken hvor Kauni garnet blir laget – som er kjent og kjært for mange strikkere. Det blir besøk på håndverksbutikker og strikkemarkeder, byvandring og ølsmaking, og tur til den sjarmerende kystbyen Haapsalu som er kjent for sine vakre blondeliknende sjal strikket med veldig tynt garn.

Det blir strikkeinspirasjon i vakre omgivelser sammen med likesinnende, og når vi legger til lekkert hotell midt i gamlebyen og utsøkt mat og drikke – ja da ligger alt til rette for en fantastisk hyggelig tur!

Velkommen med!