Eventyrlandet Georgia – gourmetopplevelser og kunsthåndverk i Kaukasus

Image

Bli med på vår reise til naturskjønne Georgia – landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyr

Bli med på vår reise til naturskjønne Georgia – landet mellom øst og vest, med ryggen mot Orienten, blikket mot Europa, stolthet i sjelen og generøsitet i hjertet. Landet som Knut Hamsun kalte Eventyrlandet.

Georgia har en tusenårig historie som knutepunkt mellom Europa og Orienten, en blanding av mange kulturer, hvor forskjellige nasjoner møtes på gaten og på kafeer. I Tbilisi kan man puste inn den levende fortiden på yrende markeder med dufter av eksotiske krydderier. Vi møter en gjestfri og varm befolkning og skal få oppleve kulinariske høydepunkter.

Kunsthåndverk er en særdeles viktig del av kulturen og livsstilen i Georgia. Tradisjonelle mønstre og bruk av farger gjenopplives i tepper, filtmaking, strikking, broderier og batikk. Vi skal i løpet av turen blant annet bli kjent med landets rike tradisjon innenfor kunsthåndverk, og skal besøke lokale håndverkere og verksteder på landsbygda og på denne måten øke vår kulturelle horisont.
Hovedstaden Tbilisi kan tilby et stort utvalg av gallerier, museer og atelierer viet både antikk og moderne kunst. Georgia er et lite og for mange ukjent land langs den eldgamle Silkeveien som gikk gjennom fjellkjeden Kaukasus. Her har folket bevart arven etter de bysantinske teppe- og silkeveverne, og denne arven blir synlig i den rike folkekunsten. Kontrastene forfører oss, fra majestetiske, snøkledte fjelltopper i Kaukasus, dype daler med ensomme landsbyer, til den moderne storbyen Tbilisi hvor det gamle møter det hypermoderne.

Vi skal også besøke Georgias åndelige vugge og gamle hovedstad Mtskheta, med den dramatisk plasserte Jvari-kirken som hviler på en klippekant over byen, og med utsikten herfra forstår man hvilket vakkert land Georgia er.