Yorkshire og «Aidensfield – Hjartet på rette staden» 1. – 6. september 2019

Image

Yorkshire har mye mer å by på enn pudding og søte firbente –selv om disse også har sin genuine opprinnelse her på den engelske landsbygda. Den pittoreske og vel bevarte handelstaden Jorvik (dagens Yor

Bli med til idylliske Yorkshire og «Aidensfield – Hjartet på rette staden» 1. – 6. september 2019

Yorkshire har mye mer å by på enn pudding og søte firbente –selv om disse også har sin genuine opprinnelse her på den engelske landsbygda. Den pittoreske og vel bevarte handelstaden Jorvik (dagens York) fra Vikingtiden byr på romerske bymurer, brostensbelagte gater med vindskjeve hus i bindingsverk, middelalderkatedralen York Minster og mye mer.

På denne eventyrreisen vil du i tillegg få oppleve det ærverdige England med herskapelige slott, ruiner av mektige katedraler og klostere samt idylliske fiskerlandsbyer.

Innbyggerne i Yorkshire kaller sitt fylke for ”God’s own country” og ”The friendliest corner in the world”. Store ord, så beskjedenhet er kanskje ikke det de er mest kjent for, men derimot sin gjestfrihet! Det er også et av de mest naturskjønne områder i England, med daler og lyngheier som farges lilla i august. Et landskap som virker merkelig velkjent, kanskje fordi det har vært bakgrunn i så mange populære tv-serier og filmer, og har inspirert forfattere fra Jane Austen og Bronte-søstrene til Barbara Cartland og Agatha Christie.

Vi skal besøke vakre “Aidensfield” eller Goathland som byen egentlig heter –ca 1,5 times kjøretur, kjent fra Yorkshire tv-serien “Med hjartet på rette staden”, en av NRKs mest populære tv-serier gjennomtidene. Goathland finnes ikke engang på de fleste kart, men stedet ble valgt fordi nesten ingenting var forandret siden 1950-tallet. I dag kan man kan ta seg en ”pint” på den lokale puben uten å bli arrestert av ”Konstabel Ventress” eller tilsnakket av den godhjertede skurken ”Greengrass”. Det kan likevel hende at man møter noen av de andre originalene i serien da de fleste av stedets innbyggere har vært statister. Den gamle jernbanestasjonen i byen har også vært brukt til filminnspilling, og er stedet hvor Harry Potter går av toget for å komme til Galtvort-skolen. Vi skal ta toget siste strekningen fra Pickering til Goathland.