6 dager

19/09/2018 - 24/09/2018

Fra NOK 11.300,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Bli med Senior Shell på en reise til BEOGRAD 19. – 24. september 2018

Serbias hovedstad Beograd ligger vakkert til der de mektige elvene Donau og Sava møtes. Byen kalles ofte porten til Balkan, og har alltid vært et krysningspunkt mellom øst og vest, med en spennende blanding av kulturer. Mangfoldige slag har stått om herredømmet av byen, som har vært under bl.a. romersk, østerriksk og tyrkisk styre, men i dag er den kåret til en av verdens fem tryggeste!

Beograd betyr ”den hvite byen.” Den er kanskje ikke så hvit, men den har masse vennlighet og sjarm og et yrende gateliv. Fra de første varme solstrålene treffer elven Sava om våren, strømmer folk til de livlige elvebreddene for elegante klassiske konserter, uformelle balkanske rytmer eller heftige nattklubber. Folk kommer fra hele verden for å oppleve utelivet på det som muligens er Europas livligste og mest originale elvepromenade. Her er restaurantbåter, kunstbåter, klubbåter og overnattingsbåter, alle med sin personlighet. Noen serverer te og småkaker, andre champagne, noen har svømmebasseng eller et flygel.

Byen er også et shoppingeldorado, enten man er interessert i vintage og gatekunst eller merkeklær. Her finnes et enormt utvalg, og prisnivået er meget behagelig. Lave levekostnader har lokket unge designere og kunstnere til å utvikle de gamle industriområdene rundt byen til fargerike samlingspunkt. De siste årene har byen reist seg etter alle konflikter og blomstret opp.

Et elvecruise på Donau er en behagelig måte å oppleve de mange severdigheter i Beograd i langsomt tempo. Vi skal også på utflukter i det frodige og vakre landskapet i Nord-Serbia, med vinmarker og små landsbyer med barokk-arkitektur. I tillegg frister Serbia med sydlandsk stemning og et behagelig klima, selv i oktober er temperaturen ca 17-18 grader, god mat og vin og gjestfri befolkning, som hilser oss med ”Dobro došli” – Velkommen!

Påmeldingsfrist: 19. april 2018.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Onsdag 19. september (M) Ankomst Beograd

Kl.13.50 Flyavgang fra Gardermoen
Kl 16.35 ankommer vi Nikola Tesla-flyplassen i Beograd og møter vår lokale guide som ledsager oss til hotellet (ca ½ time). Etter innkvartering har vi litt tid til å slappe av før vi møtes om kvelden til felles middag på hotellet.

Torsdag 20. september (F/L/M) Guidet bysightseeing i Beograd

Etter en god frokost på hotellet, møter vi vår lokale guide som vil ta oss med på en omvisning i Serbias hovedstad, en av de eldste byene i Øst-Europa. Vi skal både spasere i byen og kjøre buss. Vi får med oss de viktigste severdigheter når vi kjører buss. Kneza Milosa-gaten; ambassadestrøket, og bydelen New Belgrade, og det luksuriøse boligområdet Dedinje. Videre til St. Sava-tempelet, den største ortodokse kirke på Balkan, Hagia Sofiakirken skal visstnok få plass inne i denne bygningen, som er 65 m under taket! Slavija-plassen, Beograd Palass, Parlamentet, Nasjonalteatret står også på vårt program. Minnesmerket ”The house of Flowers”, hvor Tito, tidligere Jugoslavias store leder, er begravet. Det storslagne mausoleet avslører den gamle sosialist og livsnyter, med sin sans for ekte smykker, skreddersydde dresser, franske designerbriller og håndlagde sko.. Hans gåtefulle enke levde et isolert liv i en gammelfornem og forfallen villa her inntil nylig.

Hjertet av Gamlebyen er en fredelig fotgjengersone, og vi tar en vandring over Republikkplassen med Nasjonalmuseet og Nasjonalteateret. Beograds Katedral og Prinsesse Ljubicas palass, en perle i tyrkisk arkitektur, og et vertshus bare kalt ”?” (spørsmålstegnet) den eldste i Beograd, fra 1823. Navnet skyldes en intrige mellom eieren og kirken, og navnet (eller tegnet) har blitt stående siden!

Beograds festning, Kalemegdan, med flott utsikt over byen. Fortet markerer stedet hvor byen ble grunnlagt, og er omgitt av en flott park med utsyn over elven Sava som her møter den mektige Donau. I dag er det fredelig innenfor festningsmurene, med benker, og fargerike blomsterbed. 13:00 Etter byrundturen inntar vi lunsjen vår i sentrum av Beograd. Restauranten Kalemegdanska teracce. Dette er en av byens mest berømte restauranter, og ligger inne i Kalemegdan-festningen, Beograds eldste og mest spektakulære severdighet, med utsikt til  sammenløpet av elvene Sava og Donau.

Etter lunsj kjører bussen tilbake til hotellet eller gjestene har mulighet til å gå av i sentrum/Knez Mihajlova Street, og ta taxi tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Fredag 21. september (F/L/M) Heldagstur med vinsmakning i Sremski Karlovci med lunsj og besøk i Novi Sad

Kl 10:30 møter vi vår lokalguide i resepsjonen og ferden går til den billedskjønne landsbyen Sremski Karlovci, en historisk by kjent for sin barokke arkitektur og vinproduksjon. Vi skal besøke en av de mange vingårdene, og smake på viner som dette området er kjent for. Det interessante museet viet vindyrking og honning står også på programmet. Lunsjen inntas på en tradisjonell restaurant hvor vi får servert en tallerken med spesialiteter fra Vojvodina-området, oksekjøttsuppe, hovedretten er mikset kjøtt fra grillen med salat, og dessert hører også med. Det serbiske kjøkken er velsmakende og kjøttorientert og porsjonene er mildt sagt generøse.

Vi anbefaler også et besøk i Fredskapellet: På en liten høyde syd for byen ligger dette særegne kapellet, som markerer en fredstraktat mellom tyrkerne, østerrikerne og serberne i 1817. Bygningen er formet som et tyrkisk militærtelt med fire innganger, et i hver himmelretning. På ettermiddagen besøker vi den sjarmerende byen Novi Sad, med sin mektige festning Petrovardin kneisende over Donau. Den vitner om hvor strategisk denne byen engang var. Novi Sad er et historisk læresete og en viktig kulturhovedstad. Dette ble anerkjent av EU som har kåret byen til Europeisk Kulturby i 2021. Selv om byen er landets nest største, er sentrum lite og intimt med en hyggelig atmosfære.

Middag på hotellet.

Lørdag 22. september (F/L) Elvecruise på Donau

Ca kl. 11.00 møter vi guiden på hotellet for en kort kjøretur til elven Donau. Kl.12.00 går vi om bord i elvebåten og vi skal på et ca 2 ½ til 3 timers cruise. Om bord får vi servert en buffetlunsj, mens severdighetene glir forbi i et behagelig tempo. Vi passerer bl.a. det gamle fortet Kalemagdan; landemerket der hvor elvene møtes. Langs elvebredden ligger rundt 300 ”splavovi”, elveprammer, som huser både flytende restauranter, nattklubber og private boliger. På den andre siden ligger det trendy Beton Hala distriktet. Hit kommer folk fra hele verden for å oppleve det legendariske nattelivet, som skal være det beste på Balkan.

Middag på egenhånd denne kvelden.

Søndag 23. september (F/L/M) Heldagstur til Topola & Oplenac

Kl. 10.30 starter vi vår tur til Serbias vakreste region; Šumadija og landsbyen Topola ( 76 km). Dette er hjertet av Serbia, et bølgende landskap med skoger, solrike åser, fargerike frukthager og milevis med vinmarker. På veien vil vi se og høre om den interessante historien på Balkan, et kulturelt og etnisk lappeteppe. Etter ca 1 ½ times kjøring ankommer vi til den lille byen Topola, som er perlen i området. Den ligger ved foten av de skogrike Oplenac-fjellene, og har vært kjent for sin vinproduksjon i mange hundreår. Byen har også en historisk rolle under det 18. og 19. århundre, da frihetshelten Djordje Petrovic Karadjordje samlet serberne til å kjempe for landets uavhengighet. Et minnesmerke viet nasjonalhelten er bygget i sentrum rundt restene av et fort fra 1800-tallet.

Vi inntar dagens lunsj i Topola. Etter lunsj besøker vi Oplenac-høyden, hvor vi finner den flotte St Georgekirken. Dette var Karadjordjevic-dynastiets mausoleum, og familiens hus ligger like ved siden av. Kirken er et mesterverk, dekorert med vakre mosaikker, over 6 millioner biter. Mausoleet, bygget av Kong Petar 1, er dekorert med hvit marmor fra Vencac-fjellet og fra Carrara i Italia. Vi er tilbake på hotellet ca kl. 17.00.

Om kvelden (kl. 19.30) går turen til Restaurant Tri Sesira, (De tre hatter), i en bygning fra 1800-tallet i den hyggelige bydelen Skadarlija, også kalt Beograds Montmartre. Gamle, små hus, brosteinsgater, livlige restauranter. Her er det fest-følelse i gatene, da både de lokale og turister møtes for å nyte god mat og lytte til levende Balkan-musikk.

Mandag 24. september (F/L) Utflukt til Zemun & avreise

Etter frokost, (kl. 11.00) er det tid for å sette kursen hjemover. Etter at vi har sjekket ut av hotellet, rekker vi en liten utflukt til Zemun, Beograds andre gamleby. Det er et sjarmerende nabolag som skiller seg ut fra Beograd sentrum. Zemun var engang en egen by, under østerriksk kontroll, og ble ikke en del av Beograd før 1934. Det er hyggelig å spasere rundt i de fredelige gatene med små gamle hus.

Kl. 13.00 spiser vi lunsj på en lokal restaurant, og etter lunsj går ferden ut til flyplassen for vår flyvning kl 18.45 med Norwegian. Dagens lunsj inntar vi på en meget populær fiskerestaurant, St.Andrea, som ligger vakkert til langs elvebredden i Zemun.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: Kr 11.300,-

Enkeltromstillegg kr 2.100,-

Påmeldingsfrist: 19. april 2018.

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly direkte Oslo – Beograd med Norwegian
 • 5 netter på hotell med frokost på Hotel Mercure Belgrade Excelsior ****
 • 4 middager med 2 drikkeenheter øl/vin og kaffe
 • 5 lunsjer 1 drikkeenhet øl/vin og kaffe
 • Program med all transport
 • Engelsktalende guide på alle utflukter
 • Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på hele turen

Dette er ikke inkludert:

 • Reiseforiskring
 • Tips

Prisen er basert på min. 35 personer.

FLYINFORMASJON

19. september 2018

DY 1976 Norwegian, Oslo – Beograd  13.50 – 16.35

24. september 2018

DY1977 Norwegian, Beograd – Oslo  18.45 – 21.30


Hotell

 • hotel-mercure-belgrade-excelsior

  Hotel Mercure Belgrade Excelsior****

  Dette 4 stjernershotellet ligger sentralt i byen, rett ovenfor Rådhuset og Parlamentet. Området er omgitt av to store parker; Pionirski og Tasmajdan-parken. En kort spasertur tar oss til hovedstadens

  Les mer

Land

 • serbia

  Serbia

  Hovedstaden er Beograd, og den sjarmerer deg med sine elvebåter, uteliv og livsglede, og er den største og mest kjente byen i landet. Byen er kjent for å være den mest livlige i regionen og er forbundet med uttrykket «der alt skjer».

  Les mer

Kart