4 dager

26/09/2019 - 29/09/2019

Fra NOK 5.900 ,-

Skien

Klikk her for program pil

Opplev en av høstens største strikkeopplevelser når vi drar til Bergen Strikkefestival 26.-29. september 2019!

Bli med til Bergens varmeste og triveligste festival når vi i samarbeid med Husfliden ønsker velkommen til fire strikkeglade dager i Bergen.

Den flotte strikkefestivalen i Bergen arrangeres på Norsk Trikotasjemuseum og holder til i lokalene til tidligere Salhus Tricotagefabrikk. Her ble det tidligere produsert islendere, sokker og annet ulltøy av høy kvalitet. Etter 130 års drift la fabrikken ned og lokalene ble gjort om til museum. I museet kan du besøke karderiet og spinneriet, spoleloftet og strikke- og syloftet.
Fabrikken skal i år igjen åpnes for festival, lokalene skal fylles med garn, glade strikkere og god stemning.
Det blir et stort utvalg av både workshops og foredrag å velge i.
Vi skal også i løpet av turen få med oss et besøk til Hillesvåg ullvarefabrikk og hos ull-merkevaren Oleana, vi skal opp på Fløyen, spise godt og reise i det vakreste norske landskap til Bergen.
– og tilbake.

Tone Loeng er reiseleder på denne turen. Hun er veldig glad i kofter og den norske koftehistorien. For noen år tilbake startet hun koftegruppa på facebook som i dag har over 110 000 følgere.

Dagene i Bergen skal vi bo godt på Thon Hotel Orion.
Thon Hotel Orion er totalrenovert og ligger like ved Bryggen i Bergen. Herfra er det gangavstand til Torgalmenningen, Fløibanen og andre serverdigheter i sentrum. Hver kveld fra kl. 18:00-21:00 serveres det kveldsmat for den som ønsker, og den er inkludert.

PROGRAM

F = frokost, L = lunsj, M = middag.

DAG 1 – TORSDAG 26. SEPTEMBER: SKIEN – BERGEN

I dag er det reisen over fjellet til Bergen som blir dagens høydepunkt. Når bussen fylles med strikkeglade damer blir det god stemning!
Vi møtes hos Husfliden i Skien og setter oss på bussen som skal følge oss på hele reisen. Midt på fjellet mellom øst og vest, på 1000 meters høyde ved inngangen til Hardangervidda stopper vi for å spise lunsj. På vakre Haukeliseter serveres vi rømmegrøt og spekemat.

Vi ankommer Bergen på kvelden og sjekker inn på hotellet hvor vi skal bo under hele oppholdet.
På kvelden spiser vi middag på Bryggen i Bergen. Her får vi servert nydelig fiskesuppe.

Bryggen er Bergens første bebyggelse og er i dag på listen over verdens kulturarver. Det gamle byggemønsteret på Bryggen er det samme som det var på 1100-tallet og tar du turen inn i noen av smågatene er det som å gå bakover i tiden.

DAG 2 – FREDAG 27. SEPTEMBER: BESØK PÅ HILLESVÅG ULLFABRIKK, BYTUR OG FLØIBANEN

Etter frokost reiser vi på besøk til Hillesvåg Ullvarefabrikk.
Hillesvåg Ullvarefabrikk er levende opptatt av håndverkstradisjoner og alt som lages her er utført med flid og stolthet. De er også eneste ullvarefabrikken som produserer kardet ull og garn fra Norsk Pelssau.
Vi drar videre og besøker Oleana, en kjent norsk ull-merkevare, hvor vi spiser lunsj, før vi reiser tilbake til byen og blir med på en tur med Fløibanen.
Fløibanen har vært Bergens stolthet i 100 år. Den ble offisielt åpnet 15. januar 1918.
Den 848 meter lange kabelbanen er et folkekjært besøk for Bergenserne og den frakter nesten 1 mill mennesker årlig. Her oppe får du den vakreste utsikt, men finner også både Fløistuen butikk og kafé, Folkerestauranten og flere aktivitetstilbud. Kvelden disponerer dere slik dere selv ønsker.

DAG 3 – LØRDAG 28. SEPTEMBER: BERGEN STRIKKEFESTIVAL

I dag er det turens høydepunkt for mange. Rett etter frokost reiser vi til Salhus og landets hyggeligste strikkefestival. Ønsker dere å delta på en av workshopene som arrangeres denne dagen må dette bestilles utenom. (Programmet vil legges ut i løpet av sommeren)
Bergen Strikkefestival arrangeres på Norsk Trikotasjemuseum som er Bergens eneste nasjonale industriminne.
Denne helgen er det fylt opp med marked, strikkesalong, workshops, moteshow, podkast, foredrag og konserter. Og spredt rundt på museet sitter både kvinner og menn og strikker.

DAG 4 – SØNDAG 29.SEPTEMBER: BERGEN – SKIEN

I dag reiser vi hjem igjen til Skien. Igjen får vi reise i den norske naturen sammen med andre strikkeglade. Mange har fått nye venner på turen, og kanskje planlegger dere allerede neste tur. Vi stopper underveis for lunsj.
Vel hjemme i Skien takker vi hverandre for turen.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: kr 5.900,-
Tillegg for enkeltrom: kr 1.700,-

Prisen inkluderer følgende:

 • Buss Skien – Bergen tur/retur
 • Overnatting på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost på hotellet hver morgen
  Inngang til Strikkefestivalen
 • Tur med Fløibanen
 • Alle utflukter som beskrevet i programmet

Ikke inkludert:

 • Workshops, foredrag og aktiviteter som krever egen påmelding. Dette må bestilles på egenhånd etter egne ønsker og interesser
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er spesifisert i programmet
 • Drikke

Merk: Prisen er basert på minimum 30 personer.
Vi tar forbehold om endringer i programmet og pris/-valutaendringer.

 

Depositum: kr. 1.000,- pr. person, betales ved påmelding.
Restbeløp betales 2 måneder før avreise.

Reise- og avbestillingsforsikring:

Sjekk at din reiseforsikring gjelder for reise til den/de destinasjonen(e) du skal, og at den er gyldig i hele reiseperioden. Slik reiseforsikring er ikke inkludert i reiseprisen. Vi hjelper gjerne med tilbud på dette. Vi samarbeider med Gouda Reiseforsikring som tilbyr alle typer reise- og avbestillingsforsikring.

Her kan du laste ned programbladet for festivalen.

Les mer om Bergen Strikkefestival på
www.bergenstrikkefestival.com

 

HOTELL

Thon Hotel Orion

Thon Hotel Orion er totalrenovert og ligger like ved Bryggen i Bergen. Herfra er det gangavstand til Torgalmenningen, Fløibanen og andre serverdigheter i sentrum. Hver kveld fra kl 18:00-21:00 serveres det kveldsmat for den som ønsker, og den er inkludert


Kart