11 dager

02/11/2017 - 12/11/2017

Fra NOK 32.950,-

Oslo, Stavanger

Nye eventyr på Cuba ”Havana og Pinar del Rio” for viderekomne

Cuba er mer enn Havana og håndrullede sigarer. Bli med oss til vestkysten, til herlige Vinales beliggende i Pinar del Rio, langt vekk fra turiststrømmen som nå inntar Cubas hovedstad og badestedene langs kysten i nord. Her har tiden stått stille i flere tiår. Vi har skreddersydd en pakke for deg som vil ta steget litt videre, og som vil oppleve den vakre naturen, menneskene og gjestfriheten i dette vakre, sammensatte landet.

Vår lommekjente reiseleder tar deg med til denne bortgjemte perlen på Karibiens største øy. Vi besøker små landsbyer, vakre strender og billedskjønne naturopplevelser. Selvsagt stopper vi noen dager i Havana for å få med oss mer av denne levende storbyen, men vårt fokus vil være å finne det autentiske, det uoppdagete Cuba.

PROGRAM

Dag 1. Avreise Norge – Ankomst Havana, Cuba (M)

Vi reiser med KLM fra Norge, via Amsterdam til Havana. Møtes av vår eminente reiseleder Kristin på flyplassen. Velkomstmiddag på en hyggelig restaurant før vi «stuper i seng» for å være godt uthvilte neste dag.

Dag 2. Til fots i Gamle Havana (F/L/M)

Til fots i Gamle Havana er beste måten å virkelig få ”Cubafølelsen” tilbake! Vi rusler gatelangs og stopper der noe skjer, -for det gjør det alltid! Vi tester ut nye steder for forfriskninger underveis for god mat og ikke minst god drikke er viktig. Felles middag på en av Havanas ypperlige restauranter.

Dag 3. Havana, rundtur (F/L)

I dag skal vi rundt Havana med buss og besøke på nye og gamle attraksjoner… Kanskje nyter vi ettermiddagen med sol og bad på Playas del Este hvis vӕret tillater det. Havana er velsignet med fantastiske sandstrender og deilige badetemperaturer så noen timer her gjør godt for kropp og sjel. Middag denne kvelden er på egenhånd, men gruppen havner ofte samlet på lokal restaurant.

Dag 4. Havana – Pinar del Rio (F/L/M)

Etter frokost forlater vi Havana og setter kursen mot Cubas vestligste provins Pinar del Rio. I en av de små landsbyene underveis har vi lagt inn et bonus-stopp hos Señor Pelegrin. Her skal vi spise lunsj og nyte noen deilige timer før vi fortsetter turen til Vinales som blir vår base de neste dagene. Privat innkvartering i gjestfrie og gode hjem som står klare til å ta imot oss og her skal vi også spise middag første kvelden. Vi bor alle i samme nabolag så vi kan møtes på en av terrassene og nyte en siste mojito for kvelden!

Dag 5. Vandretur i Vinales (F/L/M)

Allerede neste dag skal vi på vandretur i Vinales når dagen gryr. Dalen med de snodige mogotene; de små runde fjellformasjonene som gir landskapet sitt karakteristiske preg. På turen kommer vi tett innpå det enkle livet på landsbygda. Vi får følge av en lokalkjent guide som forteller om området, jordbruket og floraen i området og vi får en enkel innføring i hvilke vekster som dyrkes her gjennom året. Vi rusler på småveier og stopper hos lokale bønder og får naturligvis prøve forfriskninger! Vi snakker med folk langs veien og ser de utfører sine dagligdagse gjøremål på samme måte som de har gjort i årtier. Det enkle og for mange det gode liv. Lunsj skal vi deretter nyte på Restaurant Paraiso hos Marlen. Et måltid i rolig tempo med alt det som hører til, cubansk husmannskost på sitt beste. Middag på en Paladar i området der vi bor mens lokale musikere underholder.

Dag 6. Vinales (F/L)

Etter frokost flytter vi til Vinales nydelige hotel Jazmines. Utsikten over dalen herfra tar virkelig pusten fra en, spesielt ved soloppgang. I dag skal vi besøke Vinales’ kanskje aller største attraksjon; Cueva de los Indios – den gamle indianer grotten. Lunsj blir i samme område ved en vakker innsjø. Ettermiddagen bruker vi til å bli bedre kjent i den lille byen. Vi går innom den flotte botaniske hagen som ligger nydelig til midt i byen.
For de som ønsker litt mer spenning frister det kanskje med en tur i den nyåpnede taubanen. (Ikke inkludert) Her seiler man i 4 forskjellige strekninger høyt til værs gjennom det vakre landskapet. Det er ikke fysisk krevende men noen vil kanskje heller ta en tur i naboens spennende skulpturhage. Denne kvelden er ikke middag inkludert, men vi tar en tur inn til Vinales by og prøver mulighetene som byr seg der.

Dag 7. Vinales, strandbesøk Cayo Jutia (F/L/M)

Denne dagen blir det tur til paradisstrendene Cayo Jutia, vel en times kjøring fra Vinales opp til Atlanterhavskysten i nord. Her er milelange strender med hvit sand og turkisblått hav. Her finnes cafe og strandbar, solstoler og parasoller til leie, sykkelbåter, snorkleturer… alt hva man kan ønske seg. Marlen sender med oss en deilig picknic-kurv så vi blir så lenge vi har lyst. Det blir en avslappende dag med sol, bad og sand mellom tærne og kanskje også en paraplydrink eller to. Solnedgangen her sies å være magisk så kanskje vi også får med oss den. Vi avslutter med en rolig middag om kvelden.

Dag 8. Vinales (F/L/M)

Denne dagen synes jeg vi skal ha en tur til hest gjennom Vinalesdalen. Vi velger en løype som passer for alle og får sett mer av denne vakre dalen. Vi kommer tett på folk og natur på en ny måte og får se det enorme forhistoriske fjellmaleriet på nært hold. Lunsj underveis hjemme hos Rosita! Denne dagen blir full av eventyr som ikke kan forklares, bare oppleves! Jeg tror det blir en flott avslutning på vårt opphold i Vinales. Guiden vår denne dagen er i tillegg til hestefører også tobakksbonde. Kanskje inviterer han oss med hjem for å vise hvordan verdens beste sigarer dyrkes, tørkes og deretter rulles. Og en smaksprøve hører selvfølgelig med… Felles middag med solnengang på en av Vinales hyggelige paladarer.

Dag 9. Vinales – Havana (F/L)

Nå går turen tilbake til Havana og vi tar turen innom Soroa som ligger ca halvveis. Her er både en av verdens største orkidehager og ikke minst Regnbuefossen der det er fantastisk å tilbringe noen timer med bad i det kjølige vannet. Vi spiser lunsj her før turen går videre til Havana. Middag på egenhånd denne kvelden eller samlet for de som ønsker. Deretter mulighet for å få med seg litt av byens musikkliv nattestid for den som orker

Dag 10. Havana (F/M)

Fridag i Havana. Avskjedsmiddag og deretter show på Tropicana.

Dag 11. Havana avreisedag (F/L)

Avslutningsdagen inkluderer lunsj før avreise. Vi drar til flyplassen på ettermiddagen, klare for reise tilbake til Norge.

Dag 12. Amsterdam – Norge

Flybytte i Amsterdam, før avreise til Norge.

 

Vi tar forbehold m.h.t. endringer i pris/program.

PRISER

Pris per person i dobbeltrom: fra NOK 32.950,-

Enkeltromstillegg NOK 7.500,-

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreisen Oslo-Havana tur/retur
 • Alle flyskatter
 • All busstransport iflg. program
 • All overnatting i delt dobbeltrom
 • Alle frokoster, de fleste middager og lunsjer, som nevnt i programmet
 • Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba
 • Visum for innreise til Cuba

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltromstillegg, kr 7.500,-
 • Tilslutningsbilletter fra Stavanger/Trondheim/Bergen/Torp
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Reiseforsikring
 • Drikke til maten

Vi tar forbehold om endringer i pris og program. På grunn av en spesielt presset hotellsituasjon på Cuba forekommer endringer hyppig.

FLYREISEN

KL1140      2. november       Oslo – Amsterdam              06:30 – 08:30
KL 723       2. november       Amsterdam – Havana        10:30 – 16:20
KL 724     11. november       Havana – Amsterdam        17:20 – 08:30+1
KL1143    12. november        Amsterdam – Oslo             10:05 – 11:55
Tilslutninger fra Aalesund, Stavanger, Bergen, Sandefjord, Kristiansand og Trondheim med forbindelse direkte til/fra Amsterdam er mulig – mot pristillegg. 

PASS/VISUM

Visum er påkrevet for norske statsborgere, og dette er inkludert i prisen fra Reisecompaniet.
Pass må være gyldig min. 6 måneder etter hjemkomst.
Gyldig reiseforsikring må dokumenteres.


Råd og tips for Cuba-reisen

Les våre nyttige tips og råd til alle som skal reise til Cuba.Reiseleder

 • kristin-eriksen

  Kristin Eriksen

  Kristin har blitt forelsket i Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i varehandelen i Norge begynte et nytt og annerledes eventyr. I dag jobber hun som reiseleder, men er også aktiv i flere prosjekter. Hun er opptatt av å vise det ekte Cuba med besøk i cubanske hjem, på skoler og i kirken der hun selv er med i et prosjekt for å hjelpe barn og eldre.

Hotell

 • hotell-cuba

  Cuba Hotellpakke

  Dette er noen av hotellene vi benytter under reisene våre: (det vil variere hvilke som benyttes under hvilke turpakker, og andre hoteller som ikke er nevnt her vil brukes ved behov)
  Hotel Nacional****

  Les mer

Land

 • cuba

  Cuba

  Cuba har de senere årene blitt en populær destinasjon å reise til – et eksotisk reisemål som tilbyr solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer. Cuba er den største øya i Karibien og er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til vår nysgjerrighet.

  Les mer

Kart