8 dager

Ta kontakt

Ta kontakt

Stavanger, Oslo

Eksempeltur

Dette er et eksempel på en reise som settes opp fra Reisecompaniet. Akkurat nå har vi ikke en konkret dato for denne reisen, men send oss gjerne en forespørsel!

Klikk her for program pil

Ørken, strender, fjell, oaser og markeder…

Marokko er landet som kan by på strender, snøbelagte fjell, ørken og oaser. Er du en av de heldige som skal få oppleve alt dette i oktober? Se for deg skumringen i Marrakech med en enorm rødglødende sol som sakte forsvinner bak de snøbelagte Atlasfjellene.

Du sitter god og mett på hotellets takterrasse, med et glass deilig vin i hånden, meget fornøyd etter en spennende opplevelsesdag i Marrakech der du gjorde noen kupp på markedet. Kvelden er lun og mild… Du vet at du i løpet av de neste dagene skal oppleve den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som eies av den store franske moteskaperen Yves Saint Laurent, kjøring i Atlasfjellene med innblikk i berberlandsbyer, overnatting i beduinleir i ørkenen med besøk hos tuaregstammen, og ikke minst den lille og vakre kunstnerbyen Essaouira hvor blant annet Thorbjørn Egner fant inspirasjon til «Kardemommeby».  Vi har håndplukket lekre overnattingssteder i marokkansk stil – gled deg til ulike riader, flotte hotell og til og med et gammelt palass!

Frister det? Bli med da vel!

PROGRAM

Inkluderte måltider vises slik: Frokost=F, Lunsj=L, Middag=M

Dag 1: Stavanger/Oslo-Marrakech (M)

Vi reiser fra Stavanger (via Oslo), eller direkte fra Oslo til Marrakech med ankomst på formiddagen. Etter ankomst til denne sagnomsuste ”kultbyen”, kjører vi direkte til vår hyggelige Riad som ligger midt inne i Marrakech medina. Hotellet er bygget i marokkansk stil, med en liten hyggelig patio, restaurant og spa. Her skal vi bo i to netter. Felles velkomstmiddag på Restaurant Al Fassia.

Dag 2: Marrakech (F,M)

Marrakech er et lite stykke “1001 natt” hvor sansene pirres og nysgjerrigheten stimuleres. Folkelivet, markedene og fargene har en intensitet i seg som er helt uvant for oss skandinavere. Marrakech, har fascinert mennesker gjennom alle tider. Her gjemmer det seg flotte palass bak diskrete vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv. Etter frokost utforsker vi medinaen, der de forskjellige kvarterene er fylt med fantastisk håndverk av alle slag. Basarene dekker et stort område, og sanseinntrykkene og luktene skifter stadig, avhengig av hvilke varer som tilbys. Basarene har varer for enhver smak og ikke minst enhver pengepung. På den berømte plassen Djema el Fna syder det av liv fra sen ettermiddag og utover kvelden. Et eksotisk skue med gjøglere, slangetemmere, spåkoner, sangere og musikere, foruten et hav av salgsboder som tilbyr drikke og snacks av alle slag. I medinaen finnes blant annet det gamle kryddermarkedet. Vi vil få en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen, som gjør den til ”jet-sett’ernes” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko og merkevarer. Etter lunsj (ikke inkludert) kjører vi hestedrosje for å se noen av de mest kjente monumenter fra Marrakech sin storhetstid; Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, melah og det jødiske markedet. Resten av ettermiddagen er fri til egne opplevelser enten det er shopping i basarene eller man vil sette seg ned, nyte atmosfæren og kikke på folkelivet.

Ved solnedgang rusler vi ut på det sagnomsuste torget i sentrum. Her kan man smake på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften og lytte til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid.

Dag 3: Marrakech – Ouarzazate (F,L,M)

Før turen går videre til Ouarzazate skal vi besøke den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som eies av den store franske moteskaperen Yves Saint Laurent, Her blir det tid til en spasertur gjennom denne vakre oasen av kaktuser og palmer, hvor fargene danner fantastiske kontraster. Senere forlater vi Marrakesh for å begi oss på den vakre ferden mot Tich N`Tichka, det høyeste fjellpasset i Marokko på 2260 m.o.h. Den smale fjellveien går gjennom Høy Atlas med spisse fjelltopper og en fantastisk natur. Små berberlandsbyer ligger som vakre perler på snor i det fascinerende landskapet. Piknik lunsj og myntete på veien over passet. Vel fremme i Ait Ben Haddou, besøker vi denne flotte kasbahbyen, her blir det også tid til et besøk hos 80 år gamle Fatima for å se hvordan berberbefolkningen har levd gjennom generasjoner. Middag og overnatting på Riad Maktoub.

Dag 4: Ait Ben Haddou – Erg Cheggaga (F,L,M)

Med kurs mot Zagora og Erg Cheggaga reiser vi inn i tuaregenes verden – Afrikas kanskje mest myteomspunnede folkeslag. På veien besøker vi det berømte biblioteket i Tamegroute, hvor vi finner noen av de eldste religiøse skrifter i Marokko fra 1100-tallet. I M`Hamid, bytter vi buss mot landrovere og her, i det karrige området sydøst for Zagora og mot grensen til Sahara lever fremdeles tuaregene eller «det blå folket» sitt tradisjonelle liv. Tilnavnet har stammen fått etter fargestoffet indigo som smitter av fra de vakre draktene og turbanene til kropp og ansikt. Her får du et innblikk i tuaregstammens levemåte og ikke minst deres spennende kultur. Med landrovere og lokalkjente reiseledere begir vi oss inn i nærmest ukjente områder. Opplev solnedgangen i Sahara fra dromedarryggen, den liflige duften av kvinnenes brødbaking, smaken av dromedarkjøtt stekt over leirbålet til den fascinerende rytmen fra Guedra danserne, alt under Marokkos stjerneklare himmel. Overnatting i telt i beduinleiren.

Dag 5: Erg Cheggaga – Foumzgid (F,L,M)

Eventyret fortsetter, i dag kjører vi gjennom Sahara, forbi Irikki innsjøen og videre til grensebyen Foumzgid. Her sjekker vi inn på hotellet spiser lunsj og koser oss ved bassenget. Middag rundt bassenget.

Dag 6: Foumzgid – Taroudant (F,M)

Etter frokost fortsetter vi mot Tashnact, Marokkos mest spennende teppe by. Her kan du virkelig gjøre et kupp blant alle de fargeglade håndknyttede teppene. Dette området har i århundrer vært kjent for sin teppeindustri. Her er det kvinnene som står for alle ledd i produksjonen; fra klipping av ull, karding, spinning og farging. Vi kjører forbi Talouine hvor vi kikker nærmere på safran produksjonen, verdens dyreste krydder, vi får ett innblikk i hvordan den dyrkes, høstes og selvsagt drikker vi safran te. Dada Fatima som åpner sine dører spesielt for våre gjester og med vanlig marokkansk gjestfrihet byr hun på urtete (det vokser basilikum, mynte, timian og mye mer i hennes lille urtehage i patioen), hjemmelagede M’semmel og pannekaker med honning og olivenolje samt flere varianter av marokkanske småkaker. Og vi får lov til at få en titt inn i hendes meget primitive men typiske kjøkken.

Etter dette besøket reiser vi videre over den fruktbare Souss-sletten til den gamle hovedstaden Taroudant, en av Marokkos eldste byer som fremdeles er omkranset av sin gamle bymur. Overnatting på deilige Palais Salam, et gammels pacha palass med stort basseng og påfugler i den store appelsinhagen.

Dag 7: Taroudant – Essaouira (F,L,M)

Vår tur går sydover til Essaouira, akkurat der – vest for Mogador, (ifølge sjørøvervisa) hvor Kaptein Sorte Bill kjempet hele natten. Leonard Cohen, Jimmy Hendrix og 70-tallets hippiegenerasjon elsket byen med måkeskrikene, dovne dønninger, lange strender og følelsen av at her går tiden litt saktere. Thorbjørn Egner fant visstnok inspirasjonen til Kardemommeby her, og det skjønner man når man vandrer rundt blandtde hvite husene med blå tak. I hjertet av medinaen, 200 meter fra stranden ligger vårt hotell Al Riad Madina. Byens stolteste og mest tradisjonelle Riad er et arkitektonisk smykke fra 1871. I denne oasen av eleganse og springvann, dekorert med friske roseblader, kan du skjemme deg skikkelig bort. Ifølge den ubeskjedne hotellkokken, så lager han byens desidert beste mat. Navnet Essaouira, betyr ”velskapt” på Arabisk. Et perfekt navn på byen som, historisk sett er et lite Europa i Afrika. En eim av orienten, duften av grillet fisk, en sjenerøs sol, spesial-priser i byens utallige butikker og en hel by i feriemodus.

Dag 8: Essaouira – Marrakesh – hjemreise (F)

I dag er det hjemreisedag, og vi spiser frokost før vi forlater Essaouira. Bussreisen til Marrakesh tar ca tre timer, og vi reiser hjem til Oslo eller til Stavanger (via Oslo) med Norwegian.

PRISER

Pris per person i delt dobbeltrom: Ta kontakt

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo– Marrakech, med Norwegian
 • Alle flyskatter
 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder
 • Lokale guider
 • All overnatting i delt dobbeltrom
 • All transport i følge program
 • Alle utflukter i følge program
 • Frokost og alle middager
 • Fire lunsjer

Dette er ikke inkludert

 • Tips
 • Enkeltromstillegg
 • Reiseforsikring
 • Drikke til måltider, samt noen lunsjer

Land

 • marokko

  Marokko

  Marokko er landet som kan by på strender, snøbelagte fjell, ørken og oaser. Se for deg skumringen i Marrakech med en enorm rødglødende sol som sakte forsvinner bak de snøbelagte Atlasfjellene.

  Les mer

Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.