5 dager

09/05/2019 - 14/05/2019

NOK 13.700,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

En historisk reise til Irland og Belfast med DNB Pensjonistene Østfold, 9.-14. mai 2019

Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestfrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger.

På vår reise skal vi først besøke Wicklow, som kalles “Irlands hage” (Garden of Irland). I løpet av fem dager skal vi oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og vi får også tid til shopping.

Irland har lange og gode mat- og øltradisjoner, noe vi skal nyte godt av! Det kan ikke være mange turister som ikke har besøkt en ekte irsk pub, noe vi selvsagt har på programmet.

Reisen avsluttes med en busstur til Belfast for å se den nå fredelig byen. Vi skal også besøke skipsverftet hvor Titanic ble bygget.

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

DAG 1 (L/M) – Ankomst Dublin

Flyavgang med SAS fra Gardermoen klokken 10:25, ankomst Dublin klokken 11:45. Etter ankomst skal vi kjøre inn til Dublin og spise publunsj på en av de koselige pubene i byen. Deretter går turen til hotellet Rochestown Lodge Hotel & Spa, hvor vi sjekker inn. Middag på hotellet om kvelden.

DAG 2 (F/L/M) – Dagstur til Wicklow

Etter en deilig frokost går turen til Glendalough i hjertet av “The valley of the two lakes” hvor vi skal besøke et kloster etablert av St. Kevin på 500-tallet. Glendalough var en destinasjon for utallige pilegrimsreiser og vi får høre mange historier om St. Kevin. Han sammenlignes ofte med Frans av Assisi.

Vi spiser lunsj på en koselig lokal pub før vi fortsetter mot County Wicklow som ligger sør for Dublin. Området, kalles ”Garden of Irland”, da dette fylket er viden kjent for sine mange og vakre hager, alle ulike i form og flora. Vi kjører gjennom bølgende grønne åser så langt øyet kan se, og midt i dette frodige landskapet ligger Enniskerry. En pittoresk by og sete for  Powerscourt Gardens & House hvor vi skal stoppe. Det som en gang var et middelalderslott ble ombygget  og restaurert til bolighus av en mektig irsk adelsmann i 1741. Huset og hagen er i dag en av Irlands største attraksjoner og hovedhuset er kåret til “De 10 beste hus” i hele verden ifølge Lonley Planet.

National Geographic har kåret hagen som den tredje beste i verden! Hovedhuset ble i 1974 rammet av brann og det tok 20 år før huset igjen ble åpnet for turister. Vi får se en utstilling rundt husets historie samtidig som vi nyter den utrolige utsikten fra salen i 2. etasje. Powerscourt har noe av de beste håndverksbutikkene i landet og det ligger verksteder for håndarbeid, gavebutikker, klesbutikker, møbler og golfutstyr side om side.

Etter klosterbesøket og en uforglemmelig dag i Wicklow, returnerer vi til Dublin. Middag på hotellet.

DAG 3 (F/M) – Dublin

I dag står Dublin for tur og første stopp blir Trinity College & Book of Kells, som er Irlands eldste universitet (1592).

Vi drar videre over elven Liffey som deler Dublin i to, hvor nordsiden har sine berømte bygninger som Four Courts og Custom House og sørsiden som anses for å være mer sofistikert. Der får vi se de vakre gregorianske husene som er kjent for sine fargede dører. På sørsiden ligger også den fasjonable shoppinggaten Grafton Street.

Etter organisert sightseeing blir det lunsj på egenhånd og ettermiddagen til egen disposisjon. Reiseleder kan foreslå aktiviteter som for eksempel Guinness, shopping og lunsjsted. Vi reiser tilbake til hotellet ved 17. tiden. Middag på hotellet.

DAG 4 (F/L/M) – DAGSTUR TIL BELFAST

Dagens destinasjon er Belfast i Nord-Irland. Landskapet her er like forførende som vi har sett de foregående dagene. Vi passerer landbyer som alle har sine særegne historier. Guiden gir oss innblikk i Nord-Irlands historie, samt at vi skal besøke Titanic-utstillingen som beskriver detaljene rundt byggingen av det berømte skipet. En fascinerende skildring av historien til verdens mest berømte skip på plassen det ble bygget. Titanic-utstillingen har en fin utsikt over verftet, og her ligger også elven Lagan der Titanic ble sjøsatt og la ut på sin jomfrureise som endte så tragisk.

Belfast er en viktig havn og industriby, men også sete for et moderne universitet. Byens sentrum har mange gågater og siden fredsprosessen begynte er byen full av liv og røre. Vi spiser lunsj på en av de eldste puber i Belfast før returen til Dublin. Middag på hotellet.

DAG 5 (F/L/M) – MALAHIDE SLOTT OG HOWTH

Denne dagen skal vil til de trivelige tettstedene Malahide og Howth som ligger nord for Dublin og ved havet. Malahide Castle er omkranset av en vakker park og er et av Irlands eldste slott og de eldste delene er fra 1100-tallet. Slottet var som Powerscourt-huset privatbolig frem til 1976. I Malahide får dere litt tid på egenhånd før turen fortsetter til den vakre kysten og fiskestedet Howth. Her skal vi spise lunsj på den sjarmerende og tradisjonelle irske puben Abbey Tavern før vi returnerer til hotellet vårt.

Det er siste kveld i Irland og vi skal i kveld få oppleve Riverdance på sitt beste og spise deilig middag. The Merry Ploughboy’s Pub ligger rett utenfor Dublin.

DAG 6 (F)

Etter frokost flyr vi hjem til Norge med mange gode minner i bagasjen. Flyavgang med SAS fra Dublin klokken 13:00, med ankomst Gardermoen klokken 16:15.

PRISER

Pris per person: NOK 13.700,-

Enkeltromstillegg: NOK 2.000,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Fly direkte med SAS t/r Oslo – Dublin
 • 5 netter på ROCHESTOWN LODGE HOTEL & SPA 3
 • Utflukter i henhold til programmet med skandinavisktalende guide
 • All transport
 • 4 lunsjer med 1 drikke og kaffe (2 retter)
 • 5 middager med 1 drikke og kaffe (3 retter)
 • Reiseleder fra Reisecompaniet er med fra Norge

Dette er ikke inkludert:

 • Tips
 • Husk Reiseforsikring

FLYINFORMASJON

9. mai 2019 SK4603 Oslo – Dublin, 10.25-11.45

14. mai 2019, SK4604 Dublin – Oslo, 13.00-16.15

HOTELL

Rochestown Lodge Hotel & Spa ***

Link til hotellets nettside: Rochestown Lodge Hotel & Spa


Hotell

 • rochestown-lodge-dublin

  Rochestown Lodge, Dublin

  Rochestown Lodge ligger litt utenfor sentrum av Dublin. Hotellet har 90 rom med tilgang til internett, hårtørrer, strykejern og kaffe/te koke muligheter, bar, restaurant, innendørs svømmebasseng og ba

  Les mer

Land

 • irland

  Irland

  Hvem blir vel ikke fascinert av det lille landet Irland? Den grønne landsbygden og det gjestrie folket, alle de historiske stedene med sine godt bevarte bygninger. Ved å reise til Irland får du oppleve storbyer, historiske steder, universiteter og bra shopping.

  Les mer

Kart