23 dager

03/10/2017 - 25/10/2017

Fra NOK 42.900,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

Opplev de ukjente skattene i Malaysia og Singapore med lommekjent reiseleder!

Eksklusiv opplevelse av det ekte Malaysia og Singapore

Bli med på en spennende reise til eksotiske Borneo, Malaysia og Singapore hvor du får muligheten til å bo sammen med stammefolk dypt inne i regnskogen. Dykke eller snorkle med havskilpadder på fantastiske korallrev øyer med kritthvit sand og krystallklart vann, historiske steder, grotter, natur og dyreliv for ikke å glemme maten som er en herlig blanding av mat fra hele regionen.

Malaysia har alle ingredienser fra den asiatiske kulturen med en lett blanding av malayer, kinesere, indere, det opprinnelige folket Orang Asli, og stammefolk på Borneo. Spennende lukter, arkitektur, templer, krystallklart vann, hvite strender, dype regnskoger, historiske handelsbyer med minner om forums storhetstider. Turen er uformell og reiseleder er åpen for ønsker underveis.

 

Reiseleder Monika Blix : ReisecompanietReiseleder Monika Blix fra South East Asia Adventures

Monika Blix har jobbet som reiseplanlegger og reiseleder i mer enn 30 år. Hun er godt kjent på flere av våre reisemål i Europa, USA, Australia og Asia, med et spesielt hjerte for «sitt andre hjemland» Malaysia, hvor hun har bodd en periode. Monika kjenner Malaysia, Singapore og Borneo på kryss og tvers, hun er spesielt opptatt av naturen, historien og kulturen, og har en spesiell interesse for lokalt håndverk, tradisjoner og skikker.

 

 

PROGRAM

DAG 1: Oslo – Doha

Du møter reiseleder Monika Blix på Gardermoen før avreise. Flyet går kl. 17:45, oppmøte kl. 15:45. Husk at alle må være ferdig innsjekket min. 1 time før flyavgang. Vi anbefaler å være ute i god tid, og å benytte online innsjekking. Det serveres middag om bord.

DAG 2: Doha – Singapore

Vi ankommer Doha kl. 01:10 om natten, bytter fly og drar videre kl. 02:40. Vi lander i Singapore på ettermiddagen, lokal tid. Vi blir hentet av hotellets minibuss som tar oss inn til hjertet av Singapore. Etter at vi har sjekket inn setter vi av tid ved svømmebassenget for å slappe av etter reisen. På ettermiddagen blir det sightseeing i Singapore med blant annet besøk på legendariske Raffles Hotel og Longbar som er stedet hvor drinken Singapore Sling så dagens lys første gang. Videre går turen til noen av byens mest kjente severdigheter Clark Quay, Gardens of the Bay, Orchard Road og Merlion Park. På kvelden spiser vi middag før vi deltar på nattsafari.

DAG 3: Singapore – Malacca

Etter frokost tidlig på morgenen går turen videre med ekspress buss til historiske Malacca, som står på UNESCOs verdensarvliste med sine godt bevarte kulturminner fra tidligere portugisiske, nederlandske og britiske kolonier. Her bruker vi ettermiddagen på å besøke historiske severdigheter fra ulike epoker.

DAG 4: Malacca – Kuala Lumpur

Vi tar buss til Malaysias pulserende hovedstad, lokalt kalt KL. Vi bor sentralt i sentrum av byen. Det blir besøk på Central Market hvor du kan gjøre gode kjøp av kunst og lokalt håndarbeid i tre, batikk, sølv, silke m.m. Vi ser oss om i Chinatown og besøker Petaling Street hvor du kan gjøre gode kjøp. Vi besøker også Twin Towers og shoppingsenteret KLCC i hjertet av Kuala Lumpur. Vi forsøker også å få til et besøk i parken Lake Gardens, hvor vi finner sommerfuglparken og nasjonale monumenter. Kveldens middag inntas på det berømte nattmarkedet i Jalan Alor.

DAG 5: Kuala Lumpur – Batu Caves

Etter frokost drar vi til det fascinerende landemerket Batu Caves. Her finnes det mest berømte hindutemplet utenfor India, og vi går de 272 trappetrinnene for å komme opp til grottekamrene. Vi møtes av en 42,7 meter høy statue av Lord Murugan utenfor grottene. Her må vi dekke til knærne for å komme inn, og vi kan låne sarong mot et depositum ved inngangen. Retur til Kuala Lumpur på ettermiddagen.

DAG 6: Kuala Lumpur – Kuching, Borneo

Vi flyr fra Kuala Lumpur International Airport til Kuching som er hovedstaden i delstaten Sarawak på Borneo. Vi besøker Sarawak Museum hvor vi kan oppleve den rike kulturarven på nært hold. Det blir båttur på vakre Sarawak River hvor vi opplever Fort Margerita, Astana fra tiden Rajah Brooks styrte og tradisjonelle bosettinger langs elven. Kanskje ser vi en krokodille som ligger på land langs floden.

DAG 7: Bako National Park

Vi reiser tidlig på morgenen med bil ut til Kampong Bako, hvor turen går videre inn til Bako National Park med båt. Parken består av 25 ulike vegetasjoner. Erosjon fra bølger har skapt fantastiske steinskulpturer. Vi vil få se de utryddingstruede neseapene, villsvin, Silver Leaf-aper, vakre elver, fossefall, samt et rikt dyre- og planteliv. Vi legger ut på ulike turer rundt i parken. Det blir en overnatting i parkens hovedkvarter.

DAG 8: Kuching

I dag besøker vi Sarawak Cultural Village, hvor vi får oppleve tradisjonelle langhus, karakteristiske drakter og dans fra de ulike stammene og etniske gruppene som bor i Malaysia.
Mulighet for tid på egenhånd på ettermiddag/kveld.

DAG 9: Kuching – Sibu – Kapit

Avreise tidlig om morgenen med ekspressbåt til Sibu. Turen tar ca. 4 timer.
Vi tar videre båt fra Sibu til Kapit. Ca. 3,5 t. med ekspressbåt oppover Rajang River. Vi ankommer Kapit om ettermiddagen, hvor vi skal overnatte.

DAG 10-12: Kapit, langhus

Vi står opp tidlig og starter turen innover elvefloden med Longboats for å besøke stammefolket Iban/Dayack som er tidligere hodejegere. Vi får oppleve hvordan de bor og livnærer seg av naturen, og vi lærer om deres levemåte og kultur.

DAG 13: Kapit – Sibu – Niah Caves

Vi tar båt tilbake til Sibu og buss videre til Niah Caves som ligger i Niah National Park. Niah-grottene har noen av verdens største grottekammer. Her er det gjort funn fra bosetting datert 40.000 år tilbake. Vi får også se spektakulære hulemalerier. Vi overnatter på campen i nærheten av grottene.

DAG 14-20: Miri – Kuala Terengganu – Pulau Redang

Vi spiser frokost, og så går ferden videre til Miri hvor vi flyr videre til Kuala Terengganu på Malaysia-halvøyas østkyst. Vi tar båt fra Kuala Terengganu til paradisøya Pulau Redang. Vi skal bo den siste uken på fantastiske Coral Redang Resort. Øya er frodig med et rikt plante- og dyreliv. Her er krystallklart vann, flotte korallrev og kritthvite strender. Her kan vi nyte gåturer i jungel, dykking og snorkling. Man får en følelse av å trekke seg tilbake til naturen på denne øya.

DAG 21: Redang – Kuala Terengganu

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og tar båt fra Redang ca. kl. 13.00. I Kuala Terengganu leier vi transport som tar oss med til Krystall-moskèen, Pulau Duyong-båtbyggeri, batikkfabrikken, nattmarkedet og vi besøker Kampong, en tradisjonell landsby, og Chinatown. Overnatting en natt.

DAG 22: Kuala Terengganu – Singapore

I dag sjekker vi ut fra hotellet og drar til flyplassen hvor vi flyr til Johor Bahru. Videre med buss til Singapore. Det blir muligheter for noe shopping før vi drar ut til flyplassen på kvelden.

Dag 23: Singapore – Oslo

Avreise fra Singapore om natten, med Qatar Airways kl. 02:25. Vi ankommer Doha kl. 04:55, bytter fly og drar videre til Oslo kl. 07:05. Ankomst Oslo, Gardermoen kl. 12:45.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: Fra NOK 42.900,-

Enkeltromstillegg: på forespørsel

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter med Qatar Airways Oslo – Doha – Singapore tur/retur
 • Flybilletter innenriks med lokalt flyselskap i Malaysia
 • Ett kolli ferdig innsjekket bagasje à 20 kilo
 • Ett kolli håndbagasje om bord på flyene
 • Overnatting på utvalgte hoteller underveis i delt dobbeltrom m/frokost
 • Transport fra og til flyplasser
 • Utflukter som beskrevet i program inkludert tillatelser for innreise i nasjonalparker
 • Frokost er inkludert under hele oppholdet
 • Norsk reiseleder, Monika Blix fra South East Asia Adventures

Prisene inkluderer ikke:

 • Enkeltromstillegg (på forespørsel)
 • Tips/driks
 • Lunsj/Middager/drikkevarer (beregn ca. 3.000,- kr. ekstra for to daglige måltider)
 • Reise og avbestillingsforsikring

Flyreisen:

QR 176 3. oktober Oslo – Doha 17:45 01:10+1
QR 946 4. oktober Doha – Singapore 02:40 15:45
QR 946 25. oktober Singapore – Doha 02:25 04:55
QR 175 25. oktober Doha – Oslo 07:05 12:45

Hvem kan være med

Turen er lagt opp for dem som ønsker å oppleve kultur, natur, dyreliv og lokalbefolkningen på nært hold. Det blir mye gåing i regnskog, samt besøk langt inn i jungelen på Borneo så god allmenntilstand er viktig for å delta. Vi befinner oss i tropene med høy luftfuktighet og gjennomsnittlige dags temperaturer fra 27-35 og natt temperaturer på 24-28 grader. Barn under 16 år kan ikke delta.

Komfort

I byene og på øya Redang vil vi bo på komfortable hoteller med svømmebasseng og alle fasiliteter. Det blir enklere innkvartering ute i nasjonalparker og langhus.

Mat

Malaysia er et mekka for matelskere. En blanding av Thai, Indonesisk, Malaysisk, Indisk, kinesisk blandet i fin harmoni. Vi har kun inkludert frokost på denne reisen. Det er fordi vi spiser på lokale restauranter underveis. Beregn tillegg på ca. kr. 3000,- for alle måltider (lunsj/middag) på denne reisen.

Helse

Folk med vanlig god helse vil ha glede av turen. Det blir mange timer å sitte på flyet, og lange buss og båtturer. Det blir også lange gåturer i regnskog, ferdsel i smale Lonboats og overnatting i langhus langt inne i regnskogen. Når det gjelder vaksiner, er det fastlegen eller den lokale helsestasjonen på ditt hjemsted som er din nærmeste rådgiver. Antall vaksiner man behøver avhenger bl. a av hva en har fra før. Malariatabletter bør tas for opphold på Borneo. Denguefeber finnes i hele Malaysia også i byene. Denguemyggen stikker hyppigst ved soloppgang og solnedgang. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende derfor er det viktig å ta med myggspray med DEET eller AUTAN og eventuelt impregnert myggnett for overnatting i langhus. Kolera drikkevaksine anbefales mot hjelp for mage- og tarminfeksjoner.

Pass og visum

Det er ikke visumplikt for nordmenn for innreise til Singapore og Malaysia. Man fyller ut innreisedokument før ankomst som blir delt ut på flyet eller ved immigrasjon på flyplassen. Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen fra Malaysia.

Valuta/betalingsmiddel

I Malaysia heter valutaen Ringgit (MYR) 1 Ringitt=ca 2,1 NOK. Det lønner seg å ta ut valuta fra minibanker som det finnes rikelig av i Malaysia. De fleste hoteller, butikker og restauranter aksepterer Visa, Mastercard, Diners og American Express. Det samme gjelder i Singapore. Her heter valutaen Singapore Dollar (SGD) 1 SGD= ca 6,1 NOK

Klær/utstyr

Ta med lette klær, gode tursko, lett regntøy, hodelykt, ta med ryggsekk for reisen gjennom Borneo, myggspray DEET, impregnert myggnetting. Det anbefales ikke å medbringe koffert/trillekoffert på denne reisen, på grunn av transportalternativer underveis i små båter og minibusser. Ta med en stor sekk. Vi legger opp til at man får vasket klær flere steder underveis.

Klima

Malaysia, Singapore og Borneo ligger i den tropiske sonen og har et typisk ekvatorialt klima med høye temperaturer året igjennom. Det er generelt høy luftfuktighet, og temperaturene gjennom året svinger svært lite. Vann temperaturene er høye året igjennom og på Redang Island ligger de på mellom 28-32 grader.


Kart

Send en forespørsel

Forespørsel

 • Se vår personvernpolicy
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.