11 dager

24/04/2020 - 04/05/2020

fra NOK 22.760,-

Oslo

Klikk her for program pil

En herlig musikkrundreise i USA, til New Orleans,  Indianola, Clarksdale og Memphis.
24. april til 3. mai 2020.

I samarbeid med US-Travel inviterer vi til en fantastisk rundreise i musikkens USA – med festivaler i både New Orleans og Memphis og et besøk i bluesens vugge – staten Mississippi!
Gå i fotsporene til Louis Armstrong, BB King og Elvis når vi blant annet besøker Sun Studios, BB King-museet og Graceland, samt noen av de mest legendariske jazz- og bluesklubbene på Bourbon Street og Frenchmans Street i New Orleans og Beale Street i Memphis.

Vi tar deg med på den aller største musikkfestivalen i New Orleans: Jazz & Heritage Festival og den største bluesfestivalen i Memphis: Beale Street Music Festival. I tillegg besøker vi kjente blues-steder i Mississippi som Clarksdale og Indianola. Her blir det herlig musikk fra morgen til kveld når vi opplever noen av de aller viktigste inspirasjonskildene for utviklingen av dagens musikk!

PROGRAM

Dag 1 – Fredag 24. april: Oslo – New Orleans (-)
Det er individuell reise til New Orleans. Vi møtes på hotellet vårt om kvelden for å starte den store opplevelsen som ligger foran oss. Hotellet vårt i 3 dager er det helt nyoppussede The Magnolia Hotel som har en meget bra beliggenhet i byen (heter nå Royal Crescent Hotel).

Dag 2 – Lørdag 25. april: New Orleans (F)
Etter frokost tar vi en liten rundtur I Den Franske Kvartalet før bussen tar oss til New Orleans Jazz & Heritage Festival. Festivalområdet er åpent fra ca kl. 11.00, og vi har inkludert inngangsbilletter til festivalen i to dager. Selv om programmet for neste år enda ikke er klart, vet vi at det blir en unik opplevelse. Det er 13 scener på området og hovedscenen har plass til 70.000 tilskuere. Kl.19 er det alltid slutt på selve festivalen, men hele byen står på hodet, og det er ikke vanskelig å finne musikksteder. Ta turen til Frenchmans Street for den beste musikken.

Dag 3 – Søndag 26. april: New Orleans (F)
Hele dagen skal vi være på Jazz & Heritage Festival. Festivalen ble første gang arrangert i 1970 og den har status som den viktigste musikkfestivalen i hele USA. Mer enn 300.000 mennesker er innom festivalen, som byr på ledende artister innen mange ulike sjangere. I 2019 opplevde vi artister som Santana, Earth Wind & Fire, Chaka Khan og Doobie Brothers blant de mange som spilte på festivalen.

Her kan du finne artistene på Jazz & Heritage Festival 2019:: http://www.nojazzfest.com/home (lineup’en kommer først i mars 2020)

Dag 4 – Mandag 27. april: New Orleans – Indianola (F)

Vi setter kursen nordover og inn i staten Mississippi. Vi besøker fødestedet til en av bluesens absolutt største karakterer: Robert Johnson i Hazelhurst  og tar turen innom Blue Front Café i Bentonia før vi kommer til Indianola, en liten by med ca 8.000 innbyggere. Vi sjekker vi inn på hotellet vårt for en natt: Quality Inn Blues Traveller, og kvelden er fri til egen disposisjon.

Dag 5 – Tirsdag 28. april: Indianola – Clarksdale (F)

Indianola er mest kjent som byen der blueslegenden BB King startet sin musikk-karriere, og her finner vi også BB King Museum som vi besøker. Etter hans død er dette museet et “must” for alle blues-elskere! Deretter setter vi kursen til Leland der vi besøker Highway 61 Blues Museum, før vi reiser nordover. På veien besøker vi The Grammy Museum i Cleveland og fortsetter nordover mot Clarksdale, vennskapsbyen til Notodden.  Her skal vi bo 2 netter på et av USA’s 10 mest spesielle hotel: Shack Up Inn. Om kvelden blir det live musikk på en av de mange juke joints i Clarksdale.

Dag 6 – Onsdag 29. april: Clarksdale (-)
I løpet av de siste årene er Clarksdale blitt det viktigste stedet for blueselskere verden over. Vi har hele dagen til disposisjon her og i områdene rundt. Vi besøker Delta Blues Museum for å oppleve historien bak musikken og blueslegendene, og blueshistoriske steder. En lunch på Ground Zero Blues Club er «et must», og selvfølgelig et besøk hos Norgesvennen Stan Street of munnspilleren Deak Harp. Og såklart mere musikk om kvelden!

Dag 7 – Torsdag 30. april: Clarksdale – Memphis (-)
Etter frokost setter vi kursen nordover og til Memphis, Tennessee. Først besøker vi Graceland, hjemmet til The King of Rock n’Roll: Elvis Presley. Det er inkludert omvisning i selve huset med en rekke Elvis-effekter og bilder/film fra hans karrierer. Vi besøker også selve gravstedet og tillegg kan du oppleve en stor samling av hans mange biler og andre utstillinger.
Herfra reiser vi til Sun Studios, platestudioet til Sam Philips, der Rocken ble født! Vi får en flott omvisning her før vi sjekker inn på hotellet vårt for 3 netter; SpringHill Suites, som ligger meget sentralt på hovedgaten i Memphis. Kvelden er fri til egen disposisjon, og det er helt naturlig å ta turen til byens musikkgate – Beale Street.

Dag 8 – Fredag 1. mai: Memphis (F)
Formiddagen er fri til egen disposisjon og et anbefalt besøk er til National Civil Rights Museum. Om ettermiddagen åpner Beale Street Music Festival, som arrangeres i Tom Lee Park helt nede ved Mississippi-elven. Vi har inkludert inngangsbillett til festivalen i 2 dager. På de 5 scenene fikk vi i 2019 oppleve artister som The Killers, Gary Clark Jr, William Bell, Dave Matthews Band  og Kingfish.

Lineup for 2020 komnmer rundt februar/mars, sjekk: http://memphisinmay.org/events/beale-street-music-festival/line-up

Dag 9 – Lørdag 2. mai: Memphis (F)
I dag er det festival for “alle penga”, og på Beale Street ligger også bluesklubber og platebutikker tett i tett, så det er absolutt mulig å oppleve sjeldent mye og bra musikk denne dagen.

Dag 10 – Søndag 3. mai: Memphis – Oslo (F)
Om formiddagen sjekker vi ut fra hotellet vårt og reiser til flyplassen for å starte hjemreisen.
Eventuelt kan du utvide oppholdet i Memphis, for denne uken arrangeres Blues Music Awards her!
Individuell hjemreise til Norge.

Dag 11 – Mandag 4. mai: Ankomst Oslo (-)
Individuell ankomst til Norge

 

PRISER

Pris pr person i delt dobbeltrom: kr. 22.760,-
Enkeltromstillegg: kr. 9.200,-

Prisen inkluderer:

 • 9 overnattinger i delt dobbeltrom underveis
 • Busstransport fra New Orleans til Memphis
 • Inngangsbilletter til Jazz & Heritage Festival 2 dager i New Orleans
 • Inngangsbilletter til Beale Street Music Festival 2 dager i Memphis
 • Inngangsbilletter til BB King-musèet i Indianola
 • Inngangsbilletter til Delta Blues Museum i Clarksdale
 • Inngangsbilletter til Elvis Presley’s Graceland i Memphis
 • Inngangsbilletter til Sun Studios i Memphis
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter (Billetter med KLM/Delta Air Lines tilpasset programmet kan bestilles i tillegg: kr. 6.500,- pr. person)
 • ESTA-visum (obligatorisk for innreise til USA)
 • Måltider og drikkevarer utover det som er spesifisert i programmet
 • Tips/driks

Prisen er basert på dollarkurs pr. 30. juli 2019, og kan variere frem til avreise!
Vi tar forbehold mht. endringer i pris/program.
Minimum antall deltakere for gjennomføring er 20 personer.
Turen arrangeres i samarbeid med US-Travel.

FLYBILLETTER

Flybilletter er ikke inkludert i pakkeprisen.
Vi har holdt av et antall flybilletter på følgende reiserute med KLM og Delta Air Lines – som passer med datoer i reiseruten/program:

Oslo (OSL) til Amsterdam (AMS) 24apr20 KL1142 09.20 11.10
Amsterdam (AMS) til Atlanta (ATL) 24apr20 DL 075 13.00 16.55
Atlanta (ATL) til New Orleans (MSY) 24apr20 DL1744 19.15 19.55
Memphis (MEM) til Detroit (DTW) 03mai20 DL5398 16.00 19.02
Detroit (DTW) til Amsterdam (AMS) 03mai20 DL 136 20.18 10.25 (+1d)
Amsterdam (AMS) til Oslo (OSL) 04mai20 KL1145 11.50 13.35

Pris (kun fly): kr. 6.500,- pr. person. 

Ønsker du å bestille denne flyreisen med KLM/Delta tilkommer kr. 6.500,- pr. person.
Det er også mulig å benytte disse flygingene med utreise fra Torp, Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Ålesund mot tillegg.

Prisen inkluderer alle kjente norske og internasjonale flyskatter, 1 stk. innsjekket bagasje à 20 kilo pr. person i tillegg til håndbagasje, samt matservering på de oversjøiske flygingene.
Det er mulig å bestille flybilletter på egenhånd, eller vi kan være behjelpelige med å finne andre alternativer ved ønske om tidligere avreise og/eller senere retur til Norge.

ESTA

Det kreves ESTA-«visum» for norske statsborgere på denne reisen, dette kan du bestille direkte her 
NB: Pass må medbringes på reisen. Dette må være gyldig min. 6 måneder etter hjemkomst.
Hvis du ikke er norsk statsborger, kan vi anbefale å sjekke UDI sine sider for nærmere informasjon.

VAKSINER

Vedr. vaksinasjoner: kontakt helsestasjon/vaksinasjonssenter eller din fastlege.


Land

 • usa

  USA

  USA har så mye å by på. Her kan de fleste, uansett alder og interesser, finne et reisemål som passer for seg. Fornøyelsesparker, livlige storbyer og imponerende natur, og store variasjoner i både kultur og natur fra stat til stat er bare noen av grunnene til hvorfor mange velger å ta ferie i USA gang på gang.

  Les mer

Kart