12 dager

05/02/2018 - 16/02/2018

Fra NOK 18.450,-

Oslo, Gardermoen

Klikk her for program pil

NRK-veteranene til Cuba 5.-16. februar 2018

Vi gir deg det ekte og autentiske Cuba

Våre turer til Cuba har fokus på det ekte og autentiske Cuba. Vi gjør vårt beste for å finne de overnattingsstedene og restaurantene som gir den beste opplevelsen for våre grupper, og vi legger vekt på beliggenhet og sjarm fremfor standard og luksus. Her lever man livet i salsatakt og smilet ligger alltid på lur.

Lommekjent reiseleder

Vår særegne reiseleder Kristin har bodd på Cuba i mange år, hun kjenner historien og kulturen bedre enn en hvilken som helst annen guide. Hun vil gi dere en ekte, ærlig og minneverdig Cuba-opplevelse.

Opplev Cuba før det er for sent!

PROGRAM

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Mandag 5. februar: Oslo – Amsterdam – Havana (servering på fly)

Avreise fra Gardermoen kl. 06:30. Flybytte i Amsterdam. Videre reise med KLM ca. kl. 10:30. Ankomst Havana kl. 15:15. Her møtes vi av vår reiseleder Kristin og drar med buss til vårt overnattingssted Casa Particulares (privat innkvartering) i gamlebyen i Havana.

Tirsdag 6. februar: Gamle Havana (F)

Etter frokost blir det tid til en vandretur med vår guide Kristin i Havana. Her får vi kjenne pulsen på denne legendariske storbyen når vi besøker historiske bygninger, små barer og bortgjemte perler mens vi vandrer i fotsporene til Ernest Hemingway.

Onsdag 7. februar: Havana – Vinales (F/L)

Etter frokost drar vi videre til Vinales. På veien stanser vi på Las Terrazas/Puerta del Golpe for lunsj. Vi fortsetter til herlige Vinales beliggende i Pinar del Rio, langt vekk fra turiststrømmen som nå inntar Cubas hovedstad og badestedene langs kysten i nord. Her har tiden stått stille i flere tiår, og vi får oppleve noe av det virkelige autentiske Cuba. Privat innkvartering i Casa Particulares.

Torsdag 8. februar: Vinales (F)

Etter frokost skal vi på vandretur i Vinales. Dalen med de snodige mogotene; de små runde fjellformasjonene som gir landskapet sitt karakteristiske preg. På turen kommer vi tett innpå det enkle livet på landsbygda. Vi får følge av en lokalkjent guide som forteller om området, jordbruket og floraen i området og vi får en enkel innføring i hvilke vekster som dyrkes her gjennom året. Vi rusler på småveier og stopper hos lokale bønder og får naturligvis prøve forfriskninger! Vi snakker med folk langs veien og ser de utfører sine dagligdagse gjøremål på samme måte som de har gjort i årtier. Det enkle og for mange det gode liv. Det blir også tid til å besøke Cueva de Los Indios, den gamle indianergrotten (ikke inkludert – koster ca. 5,- US$ pr. person).

Fredag 9. februar: Vinales – Cienfuegos (F)

Etter frokost setter vi nå kursen mot “Sydkystens perle” Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. På veien passerer vi Grisebukta, der amerikanerne prøvde å invadere Cuba i april 1961. Rundt lunsjtider blir det en rolig vandring rundt Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Denne natten skal vi også bo i privateide hjem, såkalte Casa Particulares. Vi skal komme tettere på det cubanske samfunnet og har funnet flotte rom i ærverdige kolonianske herskapsboliger som ligger på rekke og rad i sentrum av byen. Vi spiser felles middag og avslutter kvelden på en av takterrassene der det er plass til å nyte litt tid sammen mens vi lytter til litt levende musikk og lydene fra et cubansk nabolag.

Lørdag 10. februar: Cienfuegos – Santa Clara – Trinidad (F/L)

Vi drar videre til Che Guevaras by, Santa Clara. Vi ser oss litt om i sentrum, før vi vandrer til Tren Blindado, hvor opprørerne sporet av et tog med regjeringssoldater, og hvor det avgjørende slaget sto mellom Batistas tropper og de revolusjonære under ledelse av Che Guevara i 1958. Så videre til minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten Che, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes. Vi fortsetter deretter ut til kystbyen Trinidad. Her overnatter vi i Casa Particulares.

Søndag 11. februar: Trinidad (F)

I dag skal vi utforske Trinidad, denne vakre gamle byen som ble kolonisert av spanjolene på 1500-tallet, og hadde sin glanstid som en av de viktigste sukkerproduserende byer. I dag er byen, med sin unike koloniarkitektur, på Unescos Verdensarvliste. Vi vandrer rundt i trange brostensbelagte gater, omkranset av villaer i alle tenkelige pasteller – pistasj, limegrønn, turkis og sitrongult. Vi går innom små gallerier, museer og kanskje vi blir invitert inn i et av de gamle husene som ble bygget for sukkerbaronene. Vi setter av litt tid til å besøke markedet, med all slags kunsthåndverk. Byen er bl.a. kjent for sine vakre håndlagde duker.

Mandag 12. februar: Trinidad (F)

Hele dagen i Trinidad er til fri disposisjon. Vi tar turen ut til Playa Ancon, som ligger 12 kilometer utenfor sentrum. Du kan slappe av på den herlige stranden og nyte livet i en av Karibiens vakreste strandperler. Kanskje frister det med et hummermåltid etterpå i den lille fiskerlandsbyen Casilda, på veien før vi reiser tilbake til Trinidad.

Tirsdag 13. februar: Trinidad – Havana (F)

Etter frokost forlater vi Trinidad og drar tilbake til Havana. Her blir vi innlosjert på selveste Hotel Nacional. Hotel Nacional de Cuba er ansett som et symbol på historie, kultur og cubansk identitet. Kanonene som utgjorde det gamle Santa Clara Battery er på utstilling i hagen, de ble erklært en del av World Heritage Site. Hotel Nacional de Cuba ble erklært et nasjonalt minnesmerke, og det ble innskrevet i World Memory Register. Med sin privilegerte beliggenhet midt i Vedado, i sentrum av Havana, står den på en høyde bare noen få meter fra sjøen, og har en fantastik flott utsikt over Havana Harbor; demningen og byen. Hotellet skiller seg ut på grunn av sin raffinerte eleganse og sin gamle prakt, som siden 1930 har tiltrukket seg et stort antall personligheter fra kunst, vitenskap og politikk, for eksempel den britiske statsministeren Winston Churchill, kunstnerne Frank Sinatra, Ava Gardner, Johnny Weismuller, Maria Félix, Jorge Negrete og forskeren Alexander Flemming. Det blir tid til å utforske nabolaget på egenhånd om ettermiddagen.

Onsdag 14. februar: Havana (F)

Denne siste hele dagen i Havana er til fri disposisjon. Vår reiseleder er tilstede og kan arrangere ulike utflukter og aktiviteter underveis. Hva med å utforske Havana i gamle amerikanske biler? Kanskje blir det også tid til å bli med på cabaret på Club Tropicana på kvelden? Vår reiseleder Kristin har tilgang til transport med buss flere dager underveis. Hun vil også forsøke å få til et besøk i en TV-stasjon, om mulig.

Torsdag 15. februar: Havana – Amsterdam (F)

Avreise til flyplassen for flyreise med KLM til Amsterdam kl. 17:15.

Fredag 16. februar: Amsterdam – Oslo

Ankomst Amsterdam ca. kl. 08:30. Vi bytter fly i Amsterdam og drar videre kl. 10:05. Ankomst Oslo kl. 11:55.

 

NB: Vi tar forbehold mht. endringer i program. Priser kan justeres etter innhold, måltider m.m.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom: kr. 18.450,-

Enkeltromstillegg: kr. 6.000,-

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreisen Oslo-Havana tur/retur
 • Alle flyskatter
 • All busstransport iflg. program
 • All overnatting som beskrevet i program (Casa Particulares og to netter på Hotel Nacional)
 • Alle frokoster, øvrige måltider som nevnt i programmet
 • Alle utflukter med norsk reiseleder på Cuba
 • Visum for innreise til Cuba

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltromstillegg, kr 6.000,-
 • Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i programmet
 • Reiseforsikring

NB: Vi tar forbehold mht. endringer i program. Priser kan justeres etter innhold, måltider m.m.

FLYINFORMASJON

KL 1140 5. februar Oslo – Amsterdam 06:30 – 08:30
KL 723 5. februar Amsterdam – Havana 10:30 – 15:15

KL 724 15. februar Havana – Amsterdam 17:15 – 08:30
KL 1143 16. februar Amsterdam – Oslo 10:05 – 11:55


PASS/VISUM

Visum er påkrevet for norske statsborgere, og dette er inkludert i prisen fra Reisecompaniet.


Råd og tips for Cuba-reisen

Les våre nyttige tips og råd til alle som skal reise til Cuba.Reiseleder

 • kristin-eriksen

  Kristin Eriksen

  Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. I januar 2012 sa hun opp jobben som butikksjef og etter 14 år i varehandelen i Norge begynte hun et nytt og annerledes eventyr. I dag bor hun mesteparten av året i Havana og kjenner både landet og folket godt. Hun jobber som reiseleder og i tillegg er hun engasjert i prosjekter for vanskeligstilte i Havana. Hun har et bredt spekter av opplevelser og flere uoppdagede perler å by på og har mange fornøyde reisegrupper bak seg. Med hennes lokalkunnskap får dere opplevelsesgaranti i dette spennende annerledeslandet.

Hotell

 • hotell-cuba

  Cuba Hotellpakke

  Dette er noen av hotellene vi benytter under reisene våre: (det vil variere hvilke som benyttes under hvilke turpakker, og andre hoteller som ikke er nevnt her vil brukes ved behov)
  Hotel Nacional****

  Les mer

Land

 • cuba

  Cuba

  Cuba har de senere årene blitt en populær destinasjon å reise til – et eksotisk reisemål som tilbyr solfylte strender, legendarisk musikk og verdens beste sigarer. Cuba er den største øya i Karibien og er så annerledes, så utfordrende på så mange måter, at den appellerer til vår nysgjerrighet.

  Les mer

Kart