8 dager

03/06/2018 - 09/06/2018

Fra NOK 14.990,-

Oslo, Gardermoen

Opplev vakre Sorrento og Amalfikysten

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår.

Henrik Ibsen valgte Sorrento og Amalfi til sitt ”frivillige eksil” for snart 150 år siden. Her kunne han puste fritt og tenke høyt, og skapte uforglemmelige verker. I sitt første møte med Italia skriver han om ”det forunderlige lyse skjæret, skinnende som hvit marmor” som skulle prege hele hans senere produksjon. Han var fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet. Han brukte ofte metaforer fra Italias kultur i sine store skuespill. Her finner vi årsaken til at Nora i Et Dukkehjem danser tarantella og at Hedda Gabler har vinløv i håret. Selv Peer Gynt ble født under en pergola i Napoli-golfen, langt fra troll og snøfjell.

Amalfikystens ”vertikale” byer ser ut som de henger i usynlige tråder. I hver sving har vi nye utsyn, stupbratte heng hvor små jordstykker dyrkes etter eldgamle tradisjoner, hvor man lager sin egen ost og dyrker sitroner. Pastellfargede landsbyhus drapert i bougainvillea, havet som skifter i alle tenkelige nyanser av blått og turkis.

Bli med Reisecompaniet på denne reisen til Sorrento og Amalfikysten. Vi skal besøke Pompeii som ble begravet ved et vulkanutbrudd i år 79. Det blir også båttur langs Amalfikysten, og besøk på en lokal bondegård oppe i fjellene bak Sorrento. Der skal vi spise egenkomponert lunsj. Har du lyst kan du melde deg på tur til den romantiske øya Capri. Vi avslutter oppholdet i Sorrento med middag på hyggelig restaurant ved strandkanten.

Bli med da vel!

PROGRAM

F= Frokost L=Lunsj M=Middag

Søndag 3. juni – Ankomst Roma (L/M)

Kl. 09.25 Avreise Oslo
Kl. 12.30 Ankomst Roma

Vi ankommer Roma på formiddagen, og kjører med buss sørover til Sorrento. Det tar ca 3 timer å kjøre på fine veier. Lunsj på hyggelig restaurant underveis. Sorrento hviler dramatisk på et teglsteinsplatå 50 m over havnen og stranden. Byen er oppkalt etter de mytiske sirenene fra Odyssevs’ eventyr. Da grekerne grunnla byen for 2500 år siden var de sikre på at dette var stedet hvor den forførende sangen til disse kvinneskikkelsene lokket sagnkongen inn til stranden.

Opprinnelig var Sorrento en liten fiskerlandsby som ble gjenoppdaget av kongelige og rikfolk fra Nord-Europa allerede på 1800-tallet. Kunstnere og bedrestilte bohemer fulgte etter. Mange av de storslagne hotellene ble bygget på denne tiden. Henrik Ibsen bodde på det historiske hotellet Tramontano hvor han skrev Gjengangere. Mellom skrivingen kunne han bli observert på stranden nedenfor iført stripete fotsid badedrakt og flosshatt. I dag er Skien vennskapsby og to skoler og en park i Sorrento er oppkalt etter Ibsen. Flere plaketter rundt i byen forteller om steder som inspirerte hans skaperkraft.

I Sorrento skal vi bo på Hotel Cristina****

Italia, Hotel Cristina Sorrento : Reisecompaniet

Hotel Cristina har utsikt over den fantastiske Napolibukten og vulkanen Vesuv. Restauranten i øverste etasje har panoramautsikt. Du kan også nyte et forfriskende glass i baren på Hotell Cristina. Hotellet har et utendørsbassenget og en hage, som er full av oliven, appelsin- og sitrontrær. Vi har hotellrom ut mot hagen og mot Napolibukten. (Rommene er noe ulike på størrelse.) Hotellet tilbyr kostnadsfri busstransport til sentrum. Se hotellets nettside her.

Middag på hotellet.

Mandag 4. juni – Formiddagstur til Pompeii med lunsj på vingård (F/L)

Den 24. august, år 79, stoppet tiden i den livlige havnebyen Pompeii. Øyeblikket ble for alltid frosset ned, folk i gatene, på markedet og i gledesstrøket, gryter over ilden, brød i ovnen. Ikke noe annet sted kan gi oss et mer levende bilde av livet i en romersk landsby for 2000 år siden. Vulkanen Vesuv begravde flere byer, men lavabølgen nådde aldri til Pompeii. Byen ble pakket inn i pimpstein og aske og sov sin Tornerosesøvn i 17 århundrer helt til en ny interesse for antikken førte til utgravninger. Hulrom i asken ble fylt med gips og disse avstøpningene gir et dramatisk bilde av folk og husdyr som ikke klarte å flykte i de dramatiske timene. Freskomalerier på veggene forteller om en frodig livsstil og høy kultur.

Når vi er ferdige med vår omvisning i Pompeii går turen videre til en vingård som ligger i Nasjonalparken oppunder vulkanen Vesuv. Her skal vi spise en lett lunsj før vi reiser tilbake til Sorrento. Vi får smake på lokale produkter og drikke vin som produseres her. Se vingårdens nettside her.

Middag på egenhånd i Sorrento. Reiseleder kan anbefale steder å spise.

Tirsdag 5. juni – Dagstur til Capri (F/M)

PÅMELDINGSTUR

Vi blir vi hentet med minibusser og kjører ned til havnen i Sorrento og tar båt ut til klippeøya Capri. Capri har vært drømmested for malere, forfattere, fattige som rike gjennom de siste hundrede år. Øya er en perle ytterst i Napoli bukten og har også fascinert mennesker i alle år. En gang i tiden styrte keiser Augustus hele Romerriket fra denne øya, og ruinen av hans Villa Jovis troner fortsatt dramatisk på toppen av klippen over innseilingen. Her ville han skape sitt ”Apragopolis”, et paradis viet den søte lediggang. I dag gjør mange velhavende det samme, men i dag kalles det ”dolce vita”.

Veiene er smale, spesialbygde minibusser og taxier som minner om stripete telt på fire hjul, sørger for transporten mellom øyas to byer og havnen. Gjennom millioner av år har havet formet dramatiske klippeformasjoner og grotter hvor lyset skaper refleksjoner i blått og rosa. Vi skal besøke ”Axel Munthes villa” . Legen og forfatteren kjøpte San Michele og bodde mange år på Capri og skrev bøker. En stilfull villa med romerske skulpturer og en fantastisk utsikt over Amalfikysten. Turen fortsetter til hovedstaden på øya som også heter Capri, hvor gatene er mer som stier, små portaler leder oss inn i gatepartier som kunne vært operakulisser. Capri har sitt eget mikroklima og overalt ser vi en overdådig frodighet. En kort spasertur leder oss ned til Augustus’ hengende hager. Her har vi utsikt til de berømte klippesøylene som er blitt symbol på Capri. Tilbake på hotellet ca kl. 18.30.
Kr 1.100,- per person inkludert lunsj (minimum 20 personer).

Dere som ønsker å være i Sorrento denne dagen kan bli med vår reiseleder på rusletur til Gamlebyen i Sorrento. Da vil dere bla. få se Hotel Tramontana hvor Henrik Ibsen bodde en lang periode på slutten av 1800-tallet. (Lunsj på egenhånd). Felles middag på hotellet.

Onsdag 6. juni – Båttur langs Amalfikysten (F/L/M)

Buss fra hotellet til Positano. Vi spaserer gjennom vakre Positano og ned til havnen, hvor vi går om bord i egen båt. Byen ligger klistret oppover klippene langs Amalfikysten, Vi skal få oppleve den vakre Amalfikysten sjøveien til Amalfi by. Blått hav og solen som glitrer i Middelhavet. Dette skal nytes! Her hadde også den kjente skuespillerinnen Sophia Loren sin sommervilla. Når vi ankommer Amalfi skal vi spise deilig lunsj på hyggelig familiedrevet restaurant. Turen tilbake går med buss til hotellet. Vi er på hotellet ca kl. 17.00. Middag på hotellet.

Torsdag 7. juni – Formiddagstur til en koselig bondegård oppe i fjellene (F/L/M)

Oppe i fjellene bakom Sorrento ligger det en bondegård som produserer mozzarella ost, limoncello (sitronlikør) og andre lokale råvarer som er spesialiteter fra Sorrento og Sør- Italia. Vi skal her få være med å se hvordan dette foregår. Sammen med kjøkkensjefen skal vi lage pizza og fersk pasta skal tilrettelegges med forskjellige sauser. Lunsjen består av selvkomponerte retter med dessert, litt vin og avsluttes med en limoncello. En hyggelig formiddag i landlige omgivelser utenfor alfarvei. Middag på hotellet.

Fredag 8. juni – Dagen til fri disposisjon (F/M)

Frokost på hotellet. Denne dagen er det ikke lagt opp til felles program. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd til hva man kan finne på. Kanskje frister en tur på stranden? Eller de morsomme gatene i gamlebyen? Sorrento er kjent for sine småskalaprodusenter som tilbyr vakre ting i keramikk og broderier. Gatene dufter av sitron, og det er ikke vanskelig å se hva den viktigste eksportvaren er. Velduftende, sitronbaserte produkter, alt fra likører og søtsaker til skjønnhetsprodukter laget av naturlige sitrusoljer. Utstillingene er en severdighet i seg selv, her kommer italienernes blikk for estetikk tydelig fram. Noen av landets beste iskrembarer finnes også langs denne kysten. Kun naturlige råvarer blir brukt, frukt blir presset og frosset ned mens smaken er på sitt beste.

Vi avslutter oppholdet ved Amalfikysten med middag på lokal restaurant i strandkanten.

Lørdag 9. juni – Hjemreise (F)

SK682 Roma – København 11.25-14.00
SK1468 København – Oslo 17.05-18.15

 

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 20 personer.

PRISER

Pris pr. person i dobbeltrom: kr 14.990,-

Enkeltromstillegg: kr 2.000,-

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly Oslo – Roma t/r med SAS/Norwegian
 • 6 døgn på Hotel Cristina med frokost
 • Utflukter i henhold til programmet med skandinavisktalende guide
 • 4 lunsjer + 5 middager med drikke
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Påmeldingstur: Dagstur til Capri med lunsj kr 1.100,- per person (minimum 20 personer)
 • Mat og drikke på flyet
 • Reiseforsikring

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.
Prisen er basert på minimum 25 personer.


Reisecompaniet har KVALITETSGARANTI!

 • attraktive reiseperioder
 • håndplukkede hoteller med god standard og beliggenhet
 • flere utflukter og måltider inkludert i prisen
 • alltid norsk reiseleder

Husk dette når du sammenlikner våre tilbud med andre.

FLYINFORMASJON

3. JUNI 2018

SK1713 Oslo-Roma 09.25-12.30

9. JUNI 2018

SK682 Roma-København 11.25-14.00
SK1468 København-Oslo 17.05-18.15Reiseleder

 • trine-ringdal

  Trine Ringdal

  Trine har jobbet mange år i reiselivsbransjen, og tilrettelegger gruppereiser i hele verden. Hun er spesialist på reiser for alle typer foreninger, firmaer, leserturer og privatpersoner. Turene dreier seg om alt fra mat- og vintur til Toscana (hun snakker italiensk og har bodd flere år i Italia), hundesledetur på Svalbard, festivaler rundt i Europa, turer med fokus på teambuilding, historiske opplevelser, sykkeltur i Frankrike og Italia, VM og EM i håndball for damer og mye mer. Som reiseleder gir hun deg det lille ekstra som krydrer turen. Trine er en sprudlende og herlig dame som du kan glede deg til å bli med på tur!

Land

 • italia

  Italia

  Italia er virkelig landet for feinschmeckere. Landet byr på alt fra alpetopper til naturskjønne Toscana, kanalenes Venezia, vakre Adriaterhavskysten og antikkens Roma. Italia er velkjent for sin kunst og kultur.

  Les mer

Kart