13 dager

20/09/2017 - 02/10/2017

fra NOK 28.950,-

Oslo, Stockholm

Best of the West!
Opplev det beste fra vestkysten av USA

Vi tar deg med til «Englenes by», sagnomsuste Los Angeles som lokker med vakre strender og et urbant miljø, til gamblingmetropolen Las Vegas og til USAs kanskje mest sjarmerende storby, San Francisco, med alle sine severdigheter.

Vi blir med på vinsmaking i USAs mest kjente vindistrikt Napa Valley, og vi opplever den vakre nasjonalparken Yosemite. Inkludert er også en dagstur til Grand Canyon! I USA er allting stort, og denne turen gir deg verdens rødeste ørken, verdens største kløft og verdens høyeste trær. Om du ønsker det kan du bestille tur underveis med jeep eller helikopter.

Denne reisen inkluderer norsk reiseleder fra Reisecompaniet, og vi benytter lokalkjente guider underveis. Flere måltider og utflukter er også inkludert i pakkeprisen.

-Dette må du ikke gå glipp av!

Bank Norwegian : ReisecompanietOslo/Stockholm – Los Angeles – Las Vegas – Yosemite National Park – San Francisco – Napa Valley – Los Angeles – Oslo/Stockholm

PROGRAM

Dag 1: Oslo/Stockholm – Los Angeles (Servering på fly)

Vi drar fra Stockholm eller Oslo (direkte fra Oslo) med Norwegian kl. 18:45, og ankommer Los Angeles kl. 20:30. Her venter bussen på oss og kjører oss til vårt hotell, Red Lion Hotel i Anaheim.

Dag 2: Los Angeles – Palm Springs(F/M)

Etter frokost starter vår halvdags sightseeing i «The City of Angels», som Los Angeles kalles. Los Angeles er USAs nest største by med 15 millioner innbyggere og et enormt areal som gjør det vanskelig å få fullstendig overblikk. Dette er verdens ukronete underholdningssentrum, spesielt når det kommer til film-, tv- og musikkindustri, men byen har et rikt tilbud av fornøyelsesparker, kunst- og kulturopplevelser. I løpet av formiddagen besøker vi blant annet Olvera Street, der byen ble grunnlagt, Downtown og Hollywood før vi kjører til Universal Studios. Etter lunsj på egenhånd drar vi tilbake til hotellet for å sjekke ut, og vi drar videre til Palm Springs. Vi har felles velkomstmiddag før vi sjekker inn på vårt hotell Palm Mountain Resort & Spa.

Dag 3: Palm Springs – Phoenix (F/M)

Etter frokost på hotellet drar vi videre via Scottsdale til Phoenix. Vi sjekker inn på vårt hotell Hampton Inn & Suites, før vi har ettermiddagen til disposisjon. Om kvelden nyter vi en spesiell middag på Rustler’s Roose, som inkluderer et spesielt show.

Dag 4: Phoenix – Sedona – Williams (Grand Canyon) (F)

Etter frokost går ferden videre via Sedona og Oak Creek Canyon til Williams. Vi sjekker inn på vårt hotell Ramada Inn Williams, og ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi tilbyr en ekstra utflukt underveis (betales selv), enten med jeep eller helikopter i de nærliggende fjellene.

Dag 5: Williams (F)

Etter frokost går hele dagen med til en utflukt inn til nasjonalparken Grand Canyon. Vi opplever dette verdenskjente området sammen med lokale, lommekjente guider. Turen inkluderer et stopp ved Desert Tower. Grand Canyon er verdens største kløft med en lengde på nærmere 45 mil! I snitt er kløften 1,6 km dyp og har en bredde på opptil 2,9 mil. På en god dag kan utsikten være nesten 30 mil. Vi tilbringer dagen i Grand Canyon National Park, hvor de mange toppene byr på billedskjønn utsikt over det imponerende landskapet. Utsiktspunktene ligger på den flate toppen av juvet som opprinnelig har vært en flat elveslette inntil Coloradoelven begynte å grave seg ned gjennom de myke klippeformasjonene og danne det utrolige nettverket av juv og elvedaler som i dag utgjør et av verdens flotteste og mest uforglemmelige syn. Det vil være mulighet for å oppleve juvet fra luften på en spektakulær helikoptertur (ikke inkludert i prisen). Retur til hotellet på ettermiddagen.

Dag 6: Williams – Las Vegas (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og opplever et stykke ekte amerikansk nostalgi, når vi kjører på den berømte Route 66. Dette er som å komme 50 år tilbake i tiden med gamle veiskilt, Harley-motorsykler og klassiske amerikanske biler. Dette har vært mang en nordmanns drøm siden barndommen, å oppleve å kjøre verdens mest legendariske vei, som filmstjernene har gjort. Vel fremme i Las Vegas får vi en rundtur i byen før vi ankommer vårt hotell Hampton Inn Tropicana. Dette er det virkelige «gale» USA, med glitter og neonlys i skjønn forening. Midt i ørkenen oppførte mafiaen «lastens bule», Las Vegas, i den liberalt innstilte delstaten Nevada, hvor den ekstremt tørre jorden ikke ga så mange andre inntektsmuligheter.

Dag 7: Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes (F)

Etter frokost sjekker vi ut og drar videre fra Las Vegas til selveste Death Valley. Denne nasjonalparken byr på store naturopplevelser og vi får god tid til fotografering og forfriskninger underveis. Death Valley er en ørkendal som ligger i Øst-California. Det er en av de heteste stedene i verden på høyden av sommeren sammen med ørkener i Afrika og i Midtøsten. Death Valley ligger nær grensen til California og Nevada. Den ligger hovedsakelig i Inyo County, California og går fra nord til sør mellom Amargosa-området i øst og Panamint-området i vest. Sylvania-fjellene og Owlshead-fjellene danner henholdsvis de nordlige og sørlige grenser. Den har et areal på ca 7800 kvadratkilometer. Vi fortsetter til Mammoth Lakes og sjekker inn på vårt hotell Sierra Nevada Resort & Spa. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Dag 8: Mammoth Lakes – Yosemite National Park – Salida (F)

I dag drar vi videre fra Mammoth Lakes via Tioga-passet til den verdenskjente Yosemite National Park. Yosemite Nasjonalpark er en grønn og frodig park med noen av Nord-Amerikas høyeste og mest imponerende fossefall. Noen steder kommer du så tett på fossene at du kan kjenne ørsmå vanndråper prikke mot kinnene, mens vannet buldrer avsted over kanten av stupet og forsvinner et sted langt nede i dalen. Blant de mest kjente fossene finner du Upper Yosemite Falls, som har tre enkeltstående fossefall på totalt 740 meter! Vi opplever fantastisk natur og skal overnatte på Hampton Inn & Suites i Salida, som ligger like ved nasjonalparken.

Dag 9: Salida – Napa Valley – San Francisco (F)

Vi sjekker ut fra hotellet og drar til en av de mest kjente byene i USA, selveste San Francisco. På veien stanser vi i velkjente Napa Valley, som er kjent for sin vinproduksjon. Vi besøker en vingård og blir med på vinsmaking før turen går videre til San Francisco hvor vi sjekker inn på vårt hotell Cova Hotel.

Dag 10: San Francisco (F)

Etter frokost blir vi med på en sightseeing med lokal guide i San Francisco. Her står opplevelsene i kø! Vi kjører over Golden Gate Bridge, som kanskje er byens mest kjente landemerke, før vi besøker Chinatown og den høye pyramideskyskraperen. Vi fortsetter til den berømte havnefronten, Fisherman’s Wharf, som kanskje er byens aller største severdighet. Her opplever vi et yrende liv med gjøglere og gateshow av enhver art, små butikker og interessante museer, kafeer og restauranter – og ofte også en flokk sjøløver! Det er også herfra det går båter til den beryktede fengselsøya Alcatraz. Det «fluktsikre» fengselet som fram til 1963 huset USAs farligste forbrytere. Om ønskelig kan man bli med på en tilleggstur til Alcatraz-fengslet (ikke inkludert). Dette må forhåndsbestilles.

Dag 11: San Francisco – Los Angeles (F/M)

Vi drar tilbake til Los Angeles etter frokost. Dette er en lang transportetappe, og vi stanser flere steder underveis. Om kvelden inkluderer vi en avskjedsmiddag på lokal restaurant i Los Angeles.

Dag 12: Los Angeles – Oslo/Stockholm (F)

Etter frokost forbereder vi oss på hjemreisen. Vi sjekker ut og drar med buss til flyplassen før avreise med Norwegian kl. 22:30.

Dag 13: Ankomst Oslo/Stockholm (servering på fly)

Vi ankommer Oslo kl. 17:45. Ev. videre forbindelse til Stockholm med Norwegian.

PRISER

Pr. person i dobbeltrom:    kr. 28.950,-
Enkeltromstillegg:               kr.   9.000,-

Dette er inkludert i prisen:

 • Flybilletter med rutefly, Oslo-Los Angeles tur/retur
 • Overnatting i dobbeltrom på våre utvalgte hoteller som nevnt i program
 • 1 lunsj og 2 middager
 • Førsteklasses turistbuss
 • Transport, flyplass til hotell t/r
 • City-sightseeing i Los Angeles
 • Inngangsbillett til Universal Studios, Hollywood
 • Sightseeing i Yosemite Valley
 • Vinsmaking i Napa Valley
 • City-sightseeing i San Francisco
 • Alle nasjonalparker som er nevnt i programmet
 • Norsk reiseleder fra Reisecompaniet ved min. 15 påmeldte

Dette er ikke inkludert:

 • Driks/tips til guider etc. underveis
 • ESTA-søknad
 • Flybilletter Stockholm-Oslo tur/retur (tillegg: NOK 1.200,-)
 • Bagasjehåndtering ved hotellene

Vi tar forbehold om endringer i pris og reiserute som er utenfor vår kontroll.
Det er ikke nødvendig med visum på denne turen for norske statsborgere med elektronisk pass.

FLYINFORMASJON

Flytider fra Oslo

DY 7083      20. september  Oslo – Los Angeles               18:45    20:30
DY 7084        1. oktober       Los Angeles – Oslo                22:30   17:45+1

Flytider fra Stockholm (pristillegg kr. 1.200,-)

DY 815         20. september  Stockholm – Oslo                 15:20   16:20
DY 7083      20. september  Oslo – Los Angeles               18:45    20:30
DY 7084        1. oktober       Los Angeles – Oslo               22:30   17:45+1
DY 4122        2. oktober       Oslo – Stockholm                   19:30   20:30

Avreise fra andre destinasjoner i Norge eller Sverige er mulig mot pristillegg.


Reiserute

Reiserute Vestkysten USA : Reisecompaniet


Viktig informasjon vedr. innreise til USA:

Norske og svenske statsborgere må registrere seg elektronisk på internett (ESTA) minimum 72 timer før avreise.
Skjema for ESTA-registrering finner du her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta
Reisende som ikke har innhentet ESTA-godkjenning innen fristen, kan risikere å bli nektet ombordstigning eller innreise til USA.

Spørsmålene i ESTA-søknaden er de samme som på det grønne papirskjemaet med person- og reiseinformasjon, som de reisende i dag må fylle ut i forbindelse med innreise til USA. Man kan også fylle ut skjemaet på forhånd uten å ha reiseplanen klar. Den godkjente ESTA-registreringen er gyldig i 2 år. Innenfor denne perioden kan man foreta flere innreiser til USA uten å måtte registrere seg ved hver reise. Fornyelse av registreringen er kun nødvendig ved endring av navn, hjemstedsadresse samt ved fornyelse av pass.

Innreiseavgift (obligatorisk):
Merk: Gebyr for innreisetillatelse til USA; 14,- USD pr. person (gjelder norske og svenske statsborgere) blir krevet inn samtidig som man registrerer seg gjennom ESTA, og avgiften må betales med kredittkort!


Kart